Doctor Who - Matt Smith, 1. évad, 12-16. rész

12: Na jó, melyik idióta nem ismeri Pandora Dobozának történetét?

És oké, valami nagyszabásút rakunk össze, DE Liz-10 hogyan van még életben ha 3000-ben volt királynő, és éppen 5145 van? Nem erőltetett ez a részlet?

MEGVAN mire emlékeztet az intro-wish: a Végső Visszaszámlálás c. filmben ilyenen utazott az időben (a 2. VH-ba) a Nimic anyahajó!


Amúgy mielőtt túl sok elméletet gyárt valaki a Stonehenge és a Pandorica köré, lesz szíves felidéznia klasszikus évadok Stonehenge-es részét.

Btw, a fordítás most esik le, megintmekkora hibát vétett. "Bizánc Lezuhanása" NEM a Bizánci Birodalom Bukását jelntette, hanem szó szerint Bizánc LEZUHANÁSA. Ezek nem olvasták el a szerzői jegyzeteket?

Őszintén szólva az egész humbug olyan mint egy M.Night Shyamalan produkció.


A felirat:
ies vere eris: ies = ok; vere = igazán/igazi; Eris: a káosz görög istene. Összességében tehát a jelentése: A Káosz Igazi Oka.
XXI Januarius CII
51460534, -21194553
510603114, -13168091
50801987, - 19195963
A koordináták nyilván lényegtelen tardis-feederek, de mi lehet a 21 január 102? Ha a 102. év január 21-e, akkor hogy lehet ott Ceasarról és Kleopátráról beszélni?
Ahhoz, hogy Kleopátra halálhíre még ne legyen köztudott a Birodalomban i.e. 30 körül kell járnunk, amely évben nevezett elhalálozott. Ehhez hozzávéve hogy Augusts Ceasar mikor indított expedíciókat, bár még nem sikerült állandó telepeket lérehoznia, i.e. 27 vagy 25 maradnak lehetőségek. Augustus szintén meghalt i.sz. 14-ben.

Az 1-es bolygó felirata amúgy látszólag görög betűkkel van felróva, de értelmetlen zagyvalék, nem is szólva arról, hogy odakeveredett egy náci írógépeken található SS-jelölésnél használt s-betű.


13: Jó. Király. Remélem jó nagyot élvezett Mofat az előállított wtf-faktoron, de illene némi magyarázatot is adni.

Mondjuk el tudom fogadnia Pandoricát mint egyfajta időpecsétet, nem nagy kunszt. DE hogy nem robban fel Amy mikor hozzáért saját fiatalabb önmagához?

Ami persze még fontosabb: hogyan jut ki a Doktor eredetileg Pandoricából hogy odaadja Rorynak a csavarhúzót hogy kiszabadítsa a Pandoricából? Ez PONTOSAN UGYANAZ A POCSÉKOSSÁG mint a Blink c. epizódban a Síró Angyalokkal, csak még inkább, mivel ez abszolút lehetetlen.
És senki ne jöjjön nekem azzal hogy "áh, ez csak egy paradoxon", mert a paradoxon nem azt jelenti hogy "mert csak", hanem hogy a megoldás a hagyományostól, a józan paraszti ésszel elvárt megoldástól eltérő - de VAN megoldása.
Amúgy alapvetően rendelkezésre állnak a darabok: a Pandorica aktiválásával az Univerzum szétesett miközben a Tardis felrobbant. A Pandorica sugárzása képes újáteremteni a Világegyetemet ha a sugárzása a világegyetem összes pontját éri egy időben. A Pandorica a "tökéletes börtön" azaz az semmisül meg utoljára. És persze a Tardis robbanása a megsemmisülés középpontja. így mikor a Tardis robbanása utolsó momentumkéntmegsemmisíti a Pandoricát újraindul az egész Világegyetem, lehetővé téve az időhurkot.
Ezeddig szép és jó,csakhogy egyazon térben kell lennie a Tardis-robbanás középpontjának és a Pandoricának ehhez, amit a részben konkrétan a vortex-manipulátorral valósít meg a Doktor. Amit az első idővonalon hogyan is helyettesített?
Hacsak persze a karperec használata nem redundáns, és pusztán a látványosság kedvéért van a történetben.
Mindenesetre az esemény az Univerzumot egy hiperkockává alakítja...

Az amerikai esküvői mondóka újrafordítása a fordítók okulására:

"Valami régi,
valami új,
valami kölcsön,
valami bús."

Ugyanis a "blue" egyszerre jelent kéket és szomorút.

Ja, a végére csaka poén miatt: a rész gyakorlatilag nullázza az évad eseményeit. Bizonyos értelemben.

--------------
Ne feledjük, hogy ide illeszkedik a Sarah Jane Kalandjainak 4. évada.
--------------

14: A chritmas carol:ennek is zseniális címe van, igen nehéz megtalálni miatta. Amúgy igen, ez a tradicionális angol mese, a Karácsonyi Ének egy változata. Nehogy már megerőltessék magukat az írók.

Hm, bár Tennant nem volt egy nagy színész, azért elismerem, hogy tudott arca lenni a sorozatnak.

Ez egy remek karácsonyi műsor. Adhatnák máskor is.

15-16: Space/Time: Ezek voltak két minizód, a comic release keretében, amiknek leginkább csak együtt van értelme, meg aztán kezdés-folytatásként vannak megírva. Fura, de ebben a szezonban nem kaptak adományt a kisgyerekek.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad