Doctor Who - Matt Smith, 1. évad, 1-3 rész

1: Oké, szóval közvetlen folytatás az előző évadból. Viszont új wish, bár nem igazán tudom miért felhőkön zuhan át a Tardis.

Érezni, hogy a korábbi két Doktorhoz képest most elvarrták a karakter-szálakat, és az utolsó specailökben felvetett idő-folyammal lesznek helyette bonyodalmak. Erre utal A Repedés. Ami amúgy érdekesen hasonlít a modern logóra






és erre az effektre:




Kérdés: amit Amyvel szándékozik művelni A Doktro az gyerekrablás, vagy pedofília?

2: Megint egy űrállomásszörny mint a The Long Game-ben, és lent laknak láthatatlanul mint a mokrák abban amiben az az állati forgalmi dugó volt.

Ráadásul a szinkron gecirossz. 1,306 helyett mond 306-ot, 33. század helyett 29. századot. Ez primitív.

3: Dalekok. Most komolyan. kiírtotta őket A Doktor, aztán az utolsó eltévedt kis vakarcs megöngyilkolta megát, aztán az elmenekültet kiírtotta Rose Tyler, mire a dimenziókon túlról előkerült még 4 meg egy horda amiből a hordát rövid úton elintézték, majd a Skaro-szekta egyik tagja kivégezte a másik hármat, hogy végül az időpecsétbe beszuszakollvamagát megőrüljön és szénné égjen mindenestül.
MI A FASZÉRT NEM DÖGLÖTTEK HÁT MEG?

És én nem akarok beleszólni, de pontosan ugyanez a történet már el lett lőve a classic korszakban. 4. évad, 6. epizód: Power of the Daleks.

No és milyen idióta történet már ez?
Hogy az utolsó pusztítást túlélte egy hajó... Hát ennél még sherlock Holmes megmenekülése is életszerűbb, de hagyjuk.
Aztán ezek a dalekok, bár megfeneklettek az időben, mégis találnak egy, mit egy, AZ Utolsó Eredeti Dalekot - ami azonban mutációnak látja őket. Kérdem én, mit számít itt hogy A Doktor minek mondja őkelmüket?
És mit számít a túlélő dalekoknak egyetlen dalek, még ha az "eredeti" is?
Ráadásul a terv még csak nem is működik...

Belegondolva, a sorozat egyik problémája, szemben egy átlagos sorozattal, hogy nem egyetlen főgonosz van, és amellett egy állandó karakterek magánélete szál. Emiatt zsúfolttá tud válni, vagy éppen könnyedén túlságosan elhanyagolhatja adott főgonoszait (jellemzően dalekok és cybermenek, de van még mellettük épp elég).
Ellenben a széria ezen a ponton, David Tennant korszakával kimerítette AZ ÖSSZES állandó ellenséget, így komoly problémával nézett szembe a franchise. Úgy tűnik az egyszerűbb, br nyilvánvalóan problémás megoldás mellett döntöttek: feltámasztják a dalekokat.

Tovább sorolva a problémákat, okés, legyen gravitációs lift. De attól légkörmég nem lesz, ahogy a dalek-ötvözetet sem fogják átlőni a vacak kis gépfegyverek. Nem is szólva arról, honnan akasztottak le gépeket egy bombázás közepén, amikor mindenkire aki fel tud szállni szükség volt a Földön?
A "valójában ő egy android és bomba van benne" is a klasszikus történetek egyikében volt, tökéletesen ugyanígy, bár képtelen vagyok rájönni melyik részben is.

Mindennek a tetejébe egy Star Warsba oltott Függetlenség Napja végjelenetet kapunk. Botrányos.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad