Sarah Jane kalandjai - 1. évad

Kicsit ideje volt visszavenni a fősorozat rohamtempójából ezzel a spinoff-évaddal :)
 A sorozat minőségileg valahol félúton van a Ki vagy Doki és a K9 között. Például több és nyilvánvalóbb (mondjuk részenként 1) a halál. És többa külső helyszín, bár a CGI-ból jobbára csak az állóképekre futotta.
Nos, az első évada kapcsán ne feledkezzünk meg a 0. részről,ami 1 órás,a standard 25-30 perchez képest.
A wish olyan rövis hogy fölösleges/pronlémás lenne átpörgetni.

Érdekes hogy a 0. rész néger-lányt lecserélték az 1. részre néger-fiúra.

Érdekes továbbá hogy az összes rész az első évadban valójában mind duplarész.

Visszatérő kérdés, hogy mire jók a játékok. A válasz nem az hogy "hát az csak kellemes érzés", hanem a készségek fejlődése, a tested hazsnálatának gyakorlása, koordináció fejlődése, a reakcióidő javulása, az agy, a gondolkodás fejlesztése, képessé válni a tervezésre, bizonyos reakciók rutinná gyakorlása - mindezt (viszonylag) biztonságos körülmények között.
Tehát van oka, és még ha bizonyos játékok manapság elavult készségekre építenek is (pl. a háborús játékok mint a vadászösztön kiélése), az elsajátított tapasztalat továbbra is értékes (a harci játékok esetén készenlét az amúgy elkerülendő háborúra, izmok fejlesztése, szem-kéz koordináció fejlesztése, improvizációs készség fejlesztése, szem-kéz koordináció fejlesztése, reakcióidő csökkentése, vészhelyzetben a pánik elkerülése stb.).

Ja, és jó érzés hogy végre nincsenek a szerzők előtt korlátok. Lehet nyíltan kimondani hogy "A Doktor", "a UNIT", vagy ami éppen eszünkbe jut.

 Utalás a többi sorozatra: a slitinek első történetéra van utalás benne, más nem.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad