Doctor Who - A Kilencedik Doktor, 8-13. rész

Ez a csomag inkább az Idő és A Doktor természetével foglalkozik, többek között 2 duplarészben.

Jegyezzük meg talán most, hogy a tilalom, miszerint A Doktor nemutazhat vissza hogy találkozzon önmagával pontosana paradoxonok kikerülésére játszik, és arra, hogy bár utazik az időben, nincs végtelen tudásuk az Idő Urainak sem, azaz a helyzetek, amik előállnak számára, azok bizonyos értelemben, leglább számára még nem történtek meg, így a ténykedése nem beavatkozás, hanem maga a történelem része, elvégre ő maga nem azért tesz valamit, mert tudjahogy meg fogta tenni.
Ahogy Douglas Adams mondta: az időutazás nem-feltalálásának egyik legnyomósabb érve az igeidős ragozás kérdése :P

A "szonikus csavarhúzóról": eredetileg a levegővel bebrált, így lehetett csavarhúzókéntis használni akár egyéb úton elérhetetlen helyeken.
De nagyon hamar egyszerűbb elektronikus dolgok (ismétlődő variációk, egyszerű elektromos válaszutak) befolyásolására is alkalmazták az írók, pl. nagy kódolású elektronikus zárak feltörésére - de aknák élesítésére is.
Most látjuk előszörhogy mechanikus zárat törnek fel vele, bár egy bilincs azért még elég közel áll egy csavarhoz. De hogy aztán még anyagregenerációt is...

Különös tény, hogy A Doktor(ról most tudjuk először) hogy elment az 1300-as évekbe. Ami fura, mert az 1200-as és 1400-as években már többször volt.

No, de ne feledkezzünk meg Jack Harknessről sem, aki afféle idő-űr-kalandorként kerüla branchba, és bár nagyon hasonló Adamhez, de a különbség az ami meghatározó. És bár elméletileg a "szabad szexualitás" hírdetője (azaz nemtől függetlenül hajlandó a szexre, mi több vágyja is), valójában sokkal inkább egyszerűen meleg.
Azonban a kaland, a kockázat limit nélkül csak egy kimenetelhez vezet. Bár a hősiességet az irodalom mindig élettel jutalmazza.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad