Doctor Who - The Greatest Show in the Galaxy

Oké, együk meg végre az észrevételt: Ace miért szólíthatja a Doktort Professzornak? Miért nem allergiás őrá?

A rapszám meg kábé annyira inteligencs mint a Kis Vuk egyik betétdala.

Az az igazság, hogy az egész alaphelyzet olyan, mintha a The Celestial Toymaker utat talált volna vissza a vászonra - a vásznon kívül sokszor alkalmazták. Vele csak egy baj van: random hülyeség az egész bohócokkal, meg minden.

Azt sem tudni miért lett eza szar 4 részes, hacsak azért nem, mert 1 részes történetet nem tutak/akartak összehozni, és ugye az évad, meg az epizódszám szerződés szerint szent.

Btw, én sem szerettem sose a cirkuszt. Unalmas, jellegtelen dolognak találom. Ezerszer begyakorolt, kiszámítható gyakorlatok, poros színpad, semmi csillogás, unalmas - nagy - állatok.
Ami anno mégis tetszett mikor kisgyerekként elvittek, az a "van másik" zenebohóc volt, aki végre nem abóbl llt hogy seggberúgdossák, meg leöntik vízzel. Meg a légtornászok, akik többször leestek a hálóba.
Ezt nyilván mindneki hibának tartja, de én sokkal izgalmasabbnak és koreografáltabbnak tartottam így.
Megjegyzem útálom a háló nélkül dolgozó idiótákat, akár porondon, akár felhőkarcolókon kötéltáncolnak. Öngyilkos hajlam.
A hálóba zuhanás viszont egyfelől ad egy kiszámíthatatlanságot az egésznek. Mármint nem sok módja van egyik trapézról átugrani a másikra, nemigaz? De máris egyel több lehetőség NEM a trapézt kapom el, hanem leesek a hálóba. Az ugrás hossza is bőven eltérőbb, és vissza kell mászni, mittomén - ami kreatív megoldásokhoz vezethet a gyorsaság érdekében: ugrálóasztalok, létrák, leeresztett trapéz - bármi, csak változatosság legyen. Nem is szólva arról, hogy a rendben végrehajtott, klasszikus ugrások mondjuk 10 méter vízszintesen, állandóra, hiszen akkora a távolság a két lengő trapéz között. Namost ha megszoktuk a "teniszmeccsen pattogó labdát", mennyivel izgalmasabb ha hirtelen 30 métert (vagy fene tudja mennyit) egy teljesen más irányba ugrik! És ugye koreográfia, meg ritmus. Hagyjuk pihenni, lélegezni a közönséget. Hagyjuk magunkat - a légtornászt - is szusszanni egy másodpercre mielőtt újabb gyakorlatsort hajt végre. Szeirntem így izgalmasabb.

Nem találom viccesnek Cook kapitány felemlegetését sem.

A végső öngyilkos poén pedig "A Rajongó" szerepeltetése. Igen, tudjuk hogy nevetségesek vagyunk. Igen, tudjuk hogy baromi szarok lennénk rajongásunk tárgyának közepén. Ki lehet ezért cikizni minket. Meg is lehet ölni A Rajongót a részben. De TILOS haszontalanná degradálni. MINDIG kell hogy valami hasznosat, fontosat tegyen A Rajongó, mert A Rajongó fontos - fontosabb mint A Produkció. És nem fordítva.
A DrWho ezt a szabályt itt megszegi. Pfujj!

PS: "Meg", a vérkakadut játszó színész a "modern" sorozatban is szerepelt. :D

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad