Doctor Who - David Tennant 2. évada, 1-4. történet, A Poklok Uradalma

Akkor kezdjük is a 0. résszel. Mert ugyebárelég kíváncsiak vagyunk, hogyan jutott egy supernova körül keringő Tardis fedélzetére A Szökevény Menyasszony!
Nos, erre a megoldásra bizonyosan nem számítottunk.

Donna... Dona az első teltebb alakú Társa a Doktornak. És... Lássuk be, Rose-al való gyakorlatilag-együttélése fejeződik ki abban, hogy ő menyesszonyként kerül a fedélzetre. Viszont ő nem Rose (nagyon nem), így segít a Doktornak feldolgozni a veszteséget.
Funkciója szerint pedig nagyon tudja mit akar, bár azt kissé talán túl hevesen. Mindenesetre a Doktor kaotikusságát képes a normalitás szintjére visszaütni, akár egy szelep.

Azért elég szánalmas hogy egy HÓPEHELY ámadja meg a bolygót - ami még annyira sem eredeti, lévén a Web Planet reprója a főgonosz.

Nos, az 1. rész után ez az évad izgalmasabbnak tűnik, bár A Fenevad Jelével kezdeni egy alapvetően szekuláris sci-fi sorozatban nem feltétlenül szerencsés.

Martha Jones érdekes tükörképe A Doktornak. Mentalitásban úgy viszonyul a Doktorhoz mint általában a Doktor a Társakhoz, de képzettségben persze egyértelműen veri a Doktor.

A második rész... Lilith... És a da Vinci kód... Shakespeare szájából...
Mondjak véleményt?

3. rész: Az American Gothic c. festménnyel indítunk a nagy-sokadik századba helyezve. Lol? És a mélyben leső démonok... A végtelen kárhozat...

A 4. történet (dupla rész) pedig... Dalekok? Mármint Az Időháborúban legyőzettek, kinyírták az egy elveszett közdalekot, a meglépett fődalekot, Bad Wolf kiírtotta a világból őket az utolsó szálig garantáltan, a Semmibe (a Világok közötti Űr) visszapaterolták a tömlöchajóból szökötteket - akkor most? (Ja, csaka vacak történetmesélés okzza a galibát:a börtönhajó és a Null-hajó két külön objektum .De akkor sem tudom miért nem szívodtak ki az SS-tagok, vagy hogy hogyan tértek vissza.)
És a disznóemberek. Az egyetlen ami volt egy kibernetizált, génkezelt, agyonműtött két lábon járó disznó volt, amit valami idegenek (a slitinek) raktak össze elterelésként, és a katonaság főbe lőtte. Túl jó volt az ötet, így újrahasznosították? Kellett ez nekünk?
Viszont a korábrázolás végre tényleg pontotér. Az épülő Empire State Building lábánál lévő hajléktalanváros olyasmi, amit még sosem láttunk, amiről sosem hallottunk. És megtörtént.
No és a mitológiai utalások: ha maguk a Dalkekok, mint A Tökéletes Gonosz, Méginkább Mint Maga a Sátán nem lennének elég, az Empire State Buildingeta Mennyekbe Vezető Katedrális-ként említik, és ez az egész így együtt pedig nem más hát, mint Dante Isteni Színjátéka.
Nem is szólva a teljesen komikus dolgokról, mint egy 5. skaro-szekta tag, vagy hogy az Empire State Building egy óriás-daleknak készült. Na jó, az 5. SS-es (Skaro Sect) a szinkron hibája. De akkor is.
És a feminista baromság: "minden férfi disznó, még az is ameilyk nem, de így kell elfogadnunk". Miféle beromság ez?!?

Megjegyzema műsorszerkesztést lehetne tanulni más gyártóknak a Ki vagy Dokitól. Alapvetően egy epizódos történetek, de ha az ötlet két epizódnyi terjedelemben dolgozható ki igazán, akkor a Doctor Who nem kezd el kínlódni, hanem megcsinálja két részesnek, rugalmasan. Ezt a rugalmasságot át lehetne vinni máshova is stvst, nem csak évadnyitó-évadközepe-évadzáró merev kötelezettséggel erőltetni/rendezgetni.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad