A Nyolc Doktor

Ah, a klasszikus Dktorok és az ő ügyes-bajos dolgaik.









Mikor lehetségesek későbbi doktorokkal forgatott crossoverek, feltéve ha nem áll elő a helyzet hogy újraírják az időt?

Az Első Doktornál egyértelmű: sosem tisztázódott mikor szedte fel Susant. A sorozat kezdete után viszont folyton volt vele valaki. Későbbi feltűnéseinek egyetlen lehetősége a Társai nélkül vagy egy ötperces kitérő amíg senki nem látja, vagy mint a Három és Öt Doktor c. részekben kiragadni az időből, és ugyanoda visszarakni a kaland végeztével.

A Második Doktor érdekes szitu. A fent említett beszuszakolt megoldásokon kívül nála is, mint minden Doktornál, figyelembe kell venni a Társakat - bár jelentős mozgásteret adhat hogykonkrétan nem látjuk a regenerációját, legalábbis vehetjük úgy is.

A Harmadik Doktor sokáig a Tardis nélkül dolgozott ami nehezíti a lehetőségeket, és azután is végig társakkal lebzselt.

A Negyedik Doktor egy kaland erejéig Társ nélkül volt. Annak végeztével beszuszakolható a már bemutaott Társak nélküli kaland asszem.

Az Ötödik Doktor szintén végig szem előtt volt, akarom mondani Társakkal.

A Hatodik aki miatt ezt a fejtegetést a képek alatt megejtem: ennek a Doktornak számos nem-képernyőn megjelent kalandot írtak, promótáltak - a 18 hónapos hiátus, meg minden ugye. Ezzel csak az a problémna, hogy azokban a kalandokban Peri gyakorta nem szerepel. Ezt magyarázandó indokolni kellene szétválásukat, majd azt, hogya Doktor miért vette fel ismét ugyanazta Társat NAGYON HOSSZÚ IDŐ MÚLVA, azaz tényleges elválás után.
Ha ezt valahogy meg is tudnák tenni hihetően, mégmindig el kell számolni Frobisher-er, az ember nagyságú beszélő pingvinnel, aki képernyőn a büdös életben nem tűnt fel.

A Hetedik és a Nyolcadik között egyértelmű luk tátong.

Végezetül a Nyolcadik a maga sovány kis egy filmjével, és a hozzá átigazított Shadaával végtelen lehetőségeket kínál.

Természetesen mindegyik Doktornál igaz hogy Társsal együtt könnyedén ráfogható nagyon sok történet között található lukra hogy ott lehetett még kaland.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad