Doctor Who - Warriors of the Deep

Az évfordulós special-ben teljesen átalakították a föl-le mozgó motort, és úgy is lett hagyva. Érdekes.

A rossz hír, hogy Egymillió Név özönlik ránk, ami sosem jó hír. Azt jelzi, az alkotók kifogytak az ötletekből. Még akkor is ha nem.

Kellemes megoldás azonban, hogy nem csak egyfelől jön a fenyegetés, ami mellé a megalomán fickó is betársul, hanem reálisan van felépítve az ellenséges országtól való félelem is.
Ehhez jön hogy a dínók moat Szamuráj Szauruszok, ami megfoghatóbb kontextusba helyezi a fajt.

Összességében szolid kis darab, bár 4 részen keresztül a Csillagok Háborújának nyitócsatáját nézni azért kicsit hosszadalmas.


A rész értékelésénél a kor viszonyait figyelmebe kell venni, még dühöngött - bár már inkább kirakatszinten) - az USA - Szovjet ellentét utolsó nagy lendülete. A Végítélet (atomháború-fenyegetettség ami az emberiség kihalását okozná) Órája belopta magát a köztudatba, és állt valahol "2-5 peccel éjfél előtt", ahol éjfél a háború beköszönte.
Az órát '90-ben szerelték le, és az atomháború veszélye csak 1-2- évvel később, a Szovjetunió felbomlásakor, annak utódállamainak rendeződésekor merült fel egyetlen pillanatra homályos lehetőségként utoljára - egészen ifjabb Georga Bush közelkelet ellen indított hadjáratáig, ami a tervek szerint Irakkal csak kezdődött volna, majd átterjedt volna másik 7-8 országra (minő véletlen egybeesés, pont Nagy Izrael területe), hogy egy Irán elleni atomcsapásban fejeződjön be.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad