Doctor Who - The Ultimate Foe

A régen (még a 3. Doktornál) beígért Tárgyalás a végéhez közeledik. Jó, tudom, ott az eljárást megszűntették - vagy csak felfüggesztették?
Mindenesetre most lezajlik a dolog.

A történelembe való beavatkozás vádja alól tisztázta magát A Doktor, helyette a fajírtás alól kell tisztáznia magát, amit egyértelműen elkövetett, de egyértelműen nem bűnös, mert "vagy ez az egy, vagy midnenki más".

A Mátrix befolyásolásának problémája is a klimaxhoz érkezett -BÁR EGYÉRTELMŰEN KIMONDTÁK HOGY LEHETSÉGES MIKOR MEGVÁDOLTÁK VELE A DOKTORT a baromarcú írók.

És ha már önellentmondás:
#1 Tudjuk, hogy az Első Doktor volt az eredeti, regenerálatlan alak.
#2 Láttuk minden regenerálódását a Doktornak közvetlenül egyik alakból a másikba, kivéve a 2. regenerációt a 3. Doktorba.
#3 Tudjuk, hogy a Harmadik Doktor a harmadik a sorban.
#4 Ezekből következik hogy a Hatodik Doktor a sorban a hatodik, és a Valeyard nem az 1-6 közül valamelyik.

Felmerül tehát a kérdés: ha és amennyiben a Valeyard a Doktor jövőjéből származik, és akár a Doktor maga, akár valami részleges lénye (egy tulpa, l. Planet of Spiders), akkor hogyan akphatná meg a múltbeli énjének regenerációit? Annak halála esetén ugyanis az ok-okozati fennállás miatt megszűnne létezni!

Az biztos, hogy a Valeyard a Doktronak a 12. és a végső IKARNÁCIÓJA között jött létre.
Ebben két trükk van: ELMÉLETILEG, ÉS EZEN A PONTON 12 REGENERÁCIÓt várunk a Doktornak. Ez azonban egyenlő TIZENHÁROM INKARNÁCIÓVAL!
Valamint a "végső" nem jelenti hogy 13! Egyszerűen csak "utolsó". Azaz csak annyi biztos hogy az első 12 Doktor még nem hozza létre.
Sőt,a szövegezés egyenesen azt SUGALLJA, hogy A Doktornak TÖBB mint 12 regenerációja lesz, mert egyértelműen arra utalnak, hogy a Valeyard tényegesen és egészében maga A Doktor.
Mi több, ez egyenesen egyértelműen ki van mondva, mikor A Doktor azonosítja magát a Valeyarddal, amit a bíróság hallgatólagosan elismer!
A Mester pedig egyértelművé teszi!

A problémát végül feloldják azzal, hogy a Tanács nem ismerte a személyazonosságot, és a Valeyardnak más volt az igazi terve...
Hogy mi, az csúnya spoilerezés lenne, elégedjetek meg azzal, hogy volt neki, és nézzétek meg ha kíváncsiak vagytok! Szenvedjetek úgy, ahogy én szenvestem, MUAHAHA!



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad