Doctor Who - A Hatodik Doktor és Társai

A Doktor kezd átcsúszni valamiféle bohócba. És a bohócok nem viccesek, az amerikai bohócok meg egyenesen félelmetesek.

Szerintem itt megpróbáltak visszahozni valamit az első doktorok csípős modorából, de míg az mindig csipkelődő, kicsit humoros volt, itt egyszerűen gonosz,rosszindulatú, szemét.

Mellette Peri... Valami inkább szemrevaló. Tökimndegy mit cisnált, ezért fogunk emlékezni rá:





Van egy elméletem Gallifreyről, A Doktorról, hogy miért olyan fontos neki a Föld, hogy miért aggódik érte, miért jellemzi úgy, hogy "egy különösen sérülékeny pontja az időnek". Hallgassátok:
Feltételezésem szerint Gallifrey népe valahol a nagyon távoli jövőben a földi emberiség leszármazottjja. Két szív? Na és? A sci-fi evolúciónak ez nem gond!
De gondoljunk bele, miért eme nagy ragaszkodás egy vadidegen bolygóhoz egy akármilyen idősíkon? Nyilvánvalóan nem nyált csorgatni jár oda, meg kiverni. Szaporodni pláne nem. De akkor mit keres a Földön? Miért védelmezi körömszakadtáig?
Megmondom: mert ha a Föld elesne, akkor az IdőLordok ősei esnének el. Elvégre az IdőLordok nem voltak mindig IdőLordok...

És vajon hogy bukkan fel MINDIG ott és akkor ahol azonnali fenyegető probléma eszkalálódott?
A válasz a Tardis természetében van. Félreértések kijavítása végett pedig elmondom: a Doktor időhajójának neve Tardis. Ez a betűszó NEM jelzi a gallifreyi időgépek mindegyikét,azknak a neve Time And Relative Dimensions In Space - de nem Tardis.
Naszóval tudjuk, hogy A Doktor folyton meg akarja menteni az idő stabilitását. Tudjuk, hogy a Tardis telepatikus. Tudjuk, hogy a Tardis az időn kívül létezik, tehát bizonyos szempontból egyszerre létezik minden időben.
Innen már nem ügy rájönni mi történik: a T.A.R.D.I.S. fogja a Doktor gondolatait, ismeri a zemélyiségét és pillanatnyi állapotát, valamint a téridő összes pillanatát. Egyszerűen ezen adatok alapján pont oda viszi A Doktort ahol a legalkalmasabb.

A 23. évadra ezt a Doktort újraírták, ennek megfelelően a semmiből mellépateroltak egy új Társat is. A Doktor régi-új személyisége meglehetősen passzív, csak az erőszakosságra való buta hajlama maradt meg.
Emellé rakják Melt, aki időnként aktivizálja, cselekvésre rúgdossa a Doktort.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad