Doctor Who - Attack of the Cybermen

Van egy oka hogy egy modern sorozat sem megy 9-10 évad fölé, és nem csak mert így férnek ki egyesével a betűk a DVD-re. Ez pedig a nézők kitartása.

Senki nem fogja ugyanis a végtelenségig nézni tökugyanazt a sorozatot.

Ebben volt nagy a Star Trek: a franchise számos, koncepció szintjén is különböző szériát tartalmaz, a világ csak keret, összekötőkapocs a brandhez, nem pedig meghatározó momentum.

A Dr Who viszont ugyanaz a sorozat marad, és minden kényelmetlenséget bevállalva még az évadszámozást is kénytelen összecsapni, csakhogy kpes legyen megújulni.
Mondjuk ezen a ponton még nem tartunk, de ez az évad már mutatja a hanyatlást. Nem a sorozatét, hanem az érdeklődését. Ezen próbáltak azzalk segíteni hogy 14-ről 12-re csökkentettékaz epizódok számát egy évadon belül, bár a műsoridőt meghagyták (csatorna sugárzási ideje ugyebár szintén faktor).
Ez természetesen nem váltotta meg a világot, ezért terv szerint törölték volna, de a rajongótábor azért létezett (csak az internet még nem, hehe), és bár űrsiklót nem neveztek el róla, de azt sikerült elérni hogy "mindössze" 18 hónap szünetet iktasson be a csatorna.

Aztán műsorrend-átsruktúrálás után (az egy szem fejőstehén helyére ugye megtanultak más műsorokat rakni) majd visszahozzák a sorozatot, de a nézőszám nem fog megugrani. Ennekeredménye lesz majd egy még nagyobb szünet, ami alatt midnenki más elkezd spinoffokat gyártani (amiket már láttunk, mi internetkorabliek!), és a csatorna elkezdi észrevenni a globalizációt, azaz a nemzetközi piacot. Na az lesz majd a 9. Doktor berobbanása, illetve David Tennant, aki sármjával tartósan belopja magát a rajongók szívébe.
A BBc eltanulja a StarTrektől a melléksorozatok gyártását is, és lesz Torchwood, meg Sarah Jane Kalandjai, meg K-9, meg interaktív weboldal, meg ami még belefér. Jó nekik, jó nekünk.

Ja, az aktuális történet?
 Miután megcsodálhattuk a Hayley-üstököst jó közelről (hej, ha ma csinálnák a részt, hazsnlhatnának igazi felvételeket!), visszatérünk oda, ahonnan az egész elkezdődött: a Totter Lane szemét-raktárához ::P

A történet kicsit lassabb mint ma elvárható, de amúgy megfelelő. Bár a Telosi vonal teljesen fölösleges.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad