Doctor Who - Wartime

A történet egyetlen azonosítási pontja Benton rangja, amit a Robot c. részben (l. előző bejegyzés) kapott meg. Aztán valahol a 20. évfolyamban hagyja majd el a UNIT-ot, legalábbis a wiki azt írja, és miért ne hinnénk el neki.
Tehát elég tág intervallummal számolhatunk mikor nézzük meg, de szerintem jobb amennyire lehet a különlegességeket elosztani az évadok között:

P.R.O.B.E. filmek: 7. évad, Inferno után
Auton filmek: 8. évad, Terror of the Autons után
Wartime: 12. évad, Robot után
K-9 and company: 14. évad, Hand of Fear után
Shakedown: 15. évad, Horror of Fang Rock után
Downtime: 20. évad, The Mawdryn Undead után
Daemos Rising: Downtime után
The Five Doctors: 20. évad után (ez nem is annyira spinoff mint évadon kívüli speciális rész)
Doctor Who - A film: 26. évad után (ez a 8. Doktor egyetlen képernyős megjelenése, nem spinoff, még csak nem is special, hanem konkrétan film)

Itt, ennél a filmecskénél (laza 35 perc) a kötődés a törzssorozathoz már nem valami laza, említés szintű kapcsolat, hanem vittek mindent: szervezetet, szepelőket, színészeket, who-verzum szakszavakat - mindent. Végülis szerződés szerint csak A Doktort nem említhették...

A főszereplő nyilvánvalóan Benton, aki a fősorozatban állandó, de meglehetősen elhanyagolható szerepet játszott. Afféle kompenzációként is felfogható hát ez a történet, ami amúgy simán lehetne egy Dr Who rész.
Bár se nem akciódús, se nem beszélnek benne sokat, az operatőr és az aláfestőzene simán nézhetővé teszik, és "Benton" sem játszik rosszul (kb. egyszemélyben tolja végig a különkiadást).

Amennyire minimalista az egész, annyira a helyén van minden. Csak ajánlani tudom. És ha rájövök hogyan lehet feliratot időzíteni, vagy vki elmondja mondjuk hsz-ben, még azt is hozzáraknám.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad