Doctor Who - Planet of the Daleks

Lenyűgöző lehet, de ez valójában NEM KÜLÖN TÖRTÉNET, hanem az előző közvetlen folytatása úgy időprendileg mind történetben.
Az alkotók nyilván el akarták kerülni a félelmetes 12 epizódos történet bevallását. Egyértelműen.

FONTOS: talán az előző történetben volt, talán előtte, de a jány panaszkodott hogy "de hát csak próbaútról volt szó, mikor megyünk már haza", azaz függetlenül a tényleges vetítéstől, úgy kellet volna nézni hogy a Curse of Peladon óta NEM voltak a Földön.

Nos, részletesen:
- a Doktor testhőmérséklete 0 fok alá esik, dér ül ki az arcára
- emiatt kisjány kimegy a Zerdőbe, ahol sav-virágok a Joker bohócboltjából összespriccelik
- amire a reakciója,hogy eldobja a legalább némi védelmet nyújtó kabátját, majd a kezére spriccelt savat a nadrágjába törtli (ami titokzatos módon nem mállik szét persze).
- Ekkor talál egy űrhajót, ami nyilvánvalóan hetek-hónapok óta elhagyatott, mert beszőtték a pókok
- és ekkor rátalál egy csapat redshirt, akik elmennek"elcsalni" nemtudomkiket, és "biztosnágban" otthagyják Jot a hajóban, mert ott "biztonságban lesz, úgyse veszi észre senki", elvégre egy egész űrhajótki venne észre. Persze felmerül a kérdés, hogy akkor ők, akik ÉSZREVÉTLEN LOPAKODÁSSAL KÍVÁNJÁK ELCSALNI üldözőjüket, miért nem maradnak ott
- de a legjobb az egészben, hogy egy Bárányok Hallgatnak szintű perverz lihegéssel rendelkező láthatatlan valami mászkál a Zűrhajóban ekkor már. És mert láthatatlan, senki meg se hallja!
Egyébként ilyen Ablak-szintű kpszerkesztés van, ha bárki nem emlékezne, erre tessék.
És aztán ELMEGY!
- a Dottóre eközben fulladozik, mert kifogyott a levegője, amit egyébként automatikusan előállít az ételreplikátor, legalábbis eddig aszittem.
- Ekkor befutnak a zűrhajósok, akik azt ÁLLÍTJÁK Jo mondta meg nekik hol a Taerdis, pedig nem. És nem esik szó se az üldözőjükről, SEM A HALOTT ŰRHAJÓSRÓL a hajójukban.
- Felmerül a kérdés, hogy ha a "Dalek Háború a Skaro bolygón" "nemzedékekkel ezelőtt" volt, és abban kihalt az összes dalek, akkor honnan vannak azóta is?
- A savnövények hirtelen már gombák, hasonlóak ahhoz amiket a dalekok tenyésztenek.
- Azt mondtam hgy már a dalekok is lthatatlanok?
- Az is érdekes, hogy a Dokin, aki hermetikusan végig el volt szigetelve, a thalok rögtön kiszúrták a fertőzést, de Jon valahogy egyáltalán nem.
- Jo nyilván azért menekült meg a Zűrhajó felrobbantásakor, mert volt rajta bőrdzseki. Vagy Lebukott fedezékbe (Duck&Cover). Vagy valami.
- A Doktor és egy thal számítógépes kalandjátékot játszanak: kiürítik a Feneketlen Kantárosnadrágjaikat, és gondolkodnak hogy a bohócorral, vagy a termikus magneto-hiperkulccsal, esetleg a hajcsatt felhasználásával építsenek-e miniatűr nukleáris részecskegyorsítót cérnaspulnizáshoz.
- Miközben a két még szabad thal azn kezd agyalni melyik lője lea másikat, mert nem kellenek ennyien lerohanni a dalek bázist. De ekkor vörösbe borul az ég...
 - Jo felveszi a kapcsolatot a helyi ellenállással. Ha már nem láthatóak, kitapogatta őket gondolhatnátok, de nem, azok találtak rá. Milyen kényelmes.
- De mivel ilyen kevés szereplővel nem igazán lehet filmet csinálni, és megspóroltak egy csomó költséget a láthatatlan idegenekkel, hát megérkezik mégegy thal, ez most nő, nyilvánvaló okokból. Nem mintha azokban a pufidzsekikben bárki csinos tudna lenni.
- Ezen a ponton pedig kiderül mi vár rájuk:


- Ám mivel a foglyok és a kijárat közt EGYETLEN dalek van, hát azok jól meg is szöknek. No persze tudni kell a dalekokról, hogy minden növényírtós kedvükkel együtt sem vesznek észre egy panelozott folyosón végigcaplató bokrot (elménc rejtőzködése egyik szereplőnknek).
- Megtudjuk, hogy egy bolygó közepe nem attól láva hogy a nyomás miatt a hőmérséklet, hanem mert oylan anyagokból van. Ennek a bolygónak pl. jégből van a belseje, mert csak.
- Mivel mr rég nem halt meg sneki, Maret (vagy Marat?) gyorsan elhalálozik. Egyéb oka nincs ennek.
- A Doktor kijutási tervébena hiba amit látok, hogy a műanyagok általban túl nehezek a repüléshez, könnyen olvadnak, valamint a szükséges hőfok valószínbűlegleperzselné a húst a csonjtjaidról. Amúgy GIJoe!
- A most következő szituációt össze kell foglalnom külön, mert zseniális: A Doktor és a thalok egy légaknában emelkednek fel, olyasmiben amibe Luke a fotontorpedókat lőtte. A dalekok alulról egy antigravitációs platformmal erdenek utánuk, míg egy másik egységet TELJES SEBESSÉGGEL, KÜLÖNBENB NEM ÉRNEK ODA küldenek a kivezetőnyíláshoz. Egy HRAMADIK dalek egység odaér a kivezetőnyílshoz, és aláaknázza. Varázslatos módon Jo otterem, és átállítja az időzítőket hogy később robbanjanak, majd kisebb kavarodás után elvisz kettőt a tökéletesen egyformán beállított háromból, mert a harmadik felrobban, pont akkor, amikor a MÁSODIK dalek egység TELJES SEBESSÉGGEL megérkezik, és mind fel is robbannak. A harmadik dalek egység ekkor már rég távozott. A felrepülő dalekra pár kéznl lévő sziklatömböt dobálnak, így ez is letudva.


- Jöhet a történet erkölcsi tanulsága, mit mondjak, legalább nem a végén nyomatják.
- Remélem figyeltek, mint őket az erdő:












Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad