Doctor Who - The Monster of Peladon

Ha megnézzük az évadok epizódszámát, érdekes összefüggéseket láthatunk.

Az 1. és 2. doktorok középső évada a hármakból a legrövidebb, mintha leültek volna kicsit, nem érezve akkora szükségét a túlhajszoltságnak.
A 3. doktor stabilan végigtolta az epizódszámot, ám csak feleannyit mint az előző reinkarnációk, és a 4. változat csökkentett epizódszámmal indított, azaz jelzi hogy nem volt ittminden rendben.
A 4. szintén csökkentett epizódszámmal fejezi majd be karrierjét a 17. évadban, hogy az utána következő színészek mind rövidebb ideig vegyék át a helyét.
Az 5. doktor ismételten csökkentett epizódszámmal fejezte be karrierjét, hogy a 6.-nál az epizdszámot megint felére csökkentsék, bár a terjedelem még megmaradt, mivel dupla olyan hosszúak lettek (azaz 12 epizód/évad, de 45 perces részek).
A 7. doktor már a bővített epizód-műsoridőt sem kapta meg, nem is szólva hogy csak 18 hónap kihagyás után futott neki ismét a széria, hogy aztán be is fejeződjön '89-ben, hiába próbálták növelni az epizódszámot lassanként.
'96-ban jött majdan a 8. doktor, akiről nem igazán lehetett tudni hogy most a canon részre vagy sem, míg a 9. doktor meg nem érkezett 2005-ben, mivel más gyártotta miután megvásátrolta a jogokat egy időre a BBC-től.

A 2005-től megújult franchise viszont testvérsorozatokat és rentgeteg special-t produkált, így visszahozva és korábbi sikereit túlszárnyalva, bár a nézőszám valójában stabilan maradt mióta általánosan elterjedtek a tv-készülékek.

No de az aktuális történetről:
Visszatérünk a 2 évaddal ezelőtti Peladonba. Ahol még mindig He-Mant játszanak. Elvégre egy iggazi űr-birodalom nem lehet meg kardok, lovak, és lovagvár nélkül - ugye?




Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad