A KDNP kihátrálna a FIDESZ mögül - akkor tényleg nagy a baj

Az egy dolog hogy már a fideszes honlapok is úgy jellemzik a fideszkdnpt-t, hogy "elgurult a gyógyszere", de legalábbis "teljesen megfontolatlan, utólag ideológiailag sem indokolhatóak" az intézkedéseik (internetadótól kezdve a legutóbbi M0-ás fizetőssé tételéig).
Az ilyeneket ki lehet kiálltani rémhírterjesztőnek, árulónak, kiugrottnak, valójában-mindigis-ballib-kémnek.

Ami tényleg jelzi a probléma nagyságát, az a kdnp kiugrási kísérlete a "koalícióból".

Először is lássuk be, ittensemmiféle szó nincs koalícióról, lévén semmi nem indokolja hogy a kdnp-vel bárki is szóbaálljon politikai szinten, mert szavazót nem hoznak. A saját támogatottsági szintjük utoljára 2010-ben voltmérve, valahol 0,2-1% között mozog, azaz nem létezik.

Ideológiai alapon értelmetlen a társulást feltételezni, mert az ideológiai érték a szavazókban mérhető, az pedig mint látjuk, nem létezik.
Azt pedig semmi nem tiltja, hogy a kereszténykedést (már amennyit abból az egyházak és állam szétválasztásának elve megenged(ne)) a fidesz is ugyanúgy megtegye önmagától.

Egyértelmű tehát, hogy a fidesz valójában nem létezik, mindössze a kdnp kirakatszerve. A kdnp az Árnyékkormány, A Nagy Testvér, A Háttérhatalom, maga az Illuminati ha úgy tetszik. Hogy önmagábana kdnp működése mennyire jogsértő (100%-ban) azt most nem tárgyaljuk.

Ez a szövetség nyilvánvalóan úgy jött létre, hogy a fidesz-fejesek templombajárók, a kdnp-sek meg papok, így megzsarolták, vagy a jobban működő agymosást alkalmazva ették bele magukat a hatalomba, miközben a vezérkar (élén Orbánnal) olyan kiüresedett bábok gyülekezetévé vált (pun intended), mint Tom Cruise.

---------

Visszatérva a kdnp kiugrási kísérletére: az egyházügyi törvényért igenis ők voltak a felelősek mindig is. Egyfelől mert ők a vallási tagozat, másfelől mert anno büszkén adták hozzá az arcukat szinte a fideszel szemben, másfelől csakis nekik (a keresztény egyházaknak) származott ebből előnyük, kizárva a "friss konkurenciát", lenyúlva azok támogatását (miért jár egyetlen egyháznak is bármennyi állami támogatás?), egekbe növelve költségvetésüket.

Tehát kacsa, mégpedig nagyon erőltetett és átlátszó kacsa hogy ők ugyan nem is, soha, semmifélemódon az egyházügyi törvény(ek) lényegi pontjaihoz semmiféle közük mnem volt.
Mivel az említett pontokon kívül (nem-történelmi egyházak kizárása a támogatásból, új egyházak elismerésének "parlamenti" -> kéthatmad miatt kormányzati -> a kérdés mást nem érdekelvén kdnp jóváhagyásához kötött elismerése) semmiféle változtatás nem történt, így ezt a hazugságot beszopni olyan lenne mint az internetadót.

A fidesz azonos a kdnp-vel. Ha a fidesznek bunia kell, a kdnpt egyenesen meg kell semmisíteni.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad