A Harmadik Doktor és Társai

Egy időutazó időutazás nélkül. Furcsa elképzelés.

Ennek ellenére a sorozatnek ezzel sikerült megújulnia, elvégre a 6. évad csökkenő nézettségemiatt a 7. évad afféle próbafutam volt arra nézvést, töröljék-e az egész mindenséget.

Azonban meg kell jegyeznem hogy eza Doktor IS ellenszenves, mégpedig azért, mert játsza a nagy bűvészt aki előhúzza a nyuszit a seggéből, de sosem fedi fel a lapjait, sosem avat be senkit, hiába áll egy egész légió a rendelkezésére. Nem csapatjátékos; azzal hogy mindent ő akar megoldani miközben nem magyaráz elsemmit gyakorlatilag hátráltatja az emberiséget!
Talán ezért is ítélték erre a száműzetésre. Mert bár jószándékkal piszkál bele a dolgokba, de nemfeltétlenül jó eredménnyel.

E mellé az embertelen, hideg, az egész világegyetemre megjavítandó gépezetént mindentudó mérnökként tekintő Doktor mellé kerül a nagyon is emberi, kalandvágyó, ám az ismeretlentől (joggal) tartó Josephine Grant kerül.

Jo jó hatással van a Doktorra, olyan 3 évad után érezni hogy a Dr jellemváltozáson megy át. Lehet hogy tovbbra is leidiótázza a körülötte lévőket, de legalább nem úgykezeli őket mint baktériumokat a mikroszkóp alatt.

És hogy a végén miért válnak el. A történetük afféle szerelmi história, legalbbis A Doktor beleszeretni látszik a lányba - ám az nem kér a halhatatlanságból és mindenhatóságból, ő az egyszerű, mindennapi élethez ragaszkodik.
 Már persze ha a "mindennapi élet" alatt a lineáris élet új felfedezéseit értjük, kalandokat a fefedezetlen Amazonasi Dzsungelekben és más hasonlókat.
Valamiért mégis haragudni tudok Jo-ra. Nem Jo-ra konkrtan, hanem a tipikus női viselkedésére. Évekig jár Yates őrnaggyal, jól érzik magukat, elmennek ide-oda, ideális pár lehetnének. De valamiért a kényelmes folyamatosság, a barátságra épülő kapcsolat, a kölcsönös megértés és gondoskodás sosem jut ki a "barát-zónából" a nő részéről. Erre monddom én, hogy a nők nem érdemlik meg hogy kedves legyél velük. Valószínűleg azt akarják, hogy egyszerűen rohand le őket.

De: helyette/folytatásaként jön Sarah Jane Smith, a bulvárújságíró, akivel mint Mr. és Mrs Smith folytatják útjukat.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad