Képregényajánló 3.

Ez a hónap lehetne a "Címlapok hónapja", mert ritka egyéni címlappal került ki a legtöbb újság - sajna a belbeccsel általában semmiféle összefüggésben. Se történetben, se rajzsítlusban, se sehogy jobbára semmi közük a tartalomhoz, de hát van ez így.












Megjegyzem nem csaka DC ilyen, hanem mindegyik, csak a Marvel oldala nem enged időszakra szűrni, csak sorozatokra (és azt semegyszerű, mert először karaktert választasz, amin belül kellene a konkrét sorozatot kipötyögni - egyszóval bonyolult), és a többiek is.


Találtam azért pár gyöngyszemet:
- Deadpool's Art of War: Deadpoolt mindenki ismeri aki kicsit is bemerészkedett a képregények vilgába. Majdhogynem elpusztíthatatlan, a jók oldalán ügyködő felelőtlen sorozatgyilkos-attitűddel rendelkező vicczsák. A mostani története azért akjánlható, mert a régi X-men, és társai kiadányokhoz hasonló '80-as évek grafikái jellemzik, tehát olyami ami a régi sorozatok kedevlőinek végre ismerős lesz, már a látványt lehet szeretni, és még a történet is meg van írva- szintén mint a régi korban, nincsenek a mai trend szerinti egészoldalas akciópanelek pusztán hangeffektekkel, ami nagyon zsír, de talán egy kicsit egyszerű egy bizonyos rétegnek.


- Legends of Baldur's Gate: mi másért is kerülhetne említésre, mint anagysikerű számítógépes játék sorozat miatt? A főszerepbena nagy kedvenc Minsc, és a mai kor stílusában korrekten van összedobva. Ha másért nem, hát mert Baldur's Gate!


- és a végére: The Tower Chronicles.

Szörnyek rogyásig, lendületes rajzstílus, hororosztikushangulat és kemény történet. Kifejezetten a hagyományos horrorfilmek kedvelőinek, ahol még nem az számított hányakat húznak karóba, hanem hogy félj, és legyen a végén egy fél CGI-fél gumibábú kreatív szörny. Csak itt ugye a szörnyek megjelenését nem korlátozza a költségvetés, mert azt rajzolok oda, amit csak akarok.

Megjegyzés: mostantól ez "hétfői" rovat lesz, havonta egyszer, bár kissé hektikusan, nyilván.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad