Oroszbarátság és gázvezeték

A fideszkdnp őrült elméjében fogant meg ez a koncepció.

Az ugye egy dolog hogy "le a demokráciával" a Vezetőség jelszava, ez viszont mind Európa összes államával, mind az USA-val szembe megy.
De műveletlen megalomániás agyuk nyilvánvalóan nem képes felfogni egy olyan bonyolult koncepció mint a demokratikus képviseleti köztársaság eszméje, mert ha képesek lennének, tudnák - mint politikus tisztában kéne lenniük vele - hogyan jelent túlélési előnyt ez az államforma.

Szóval én nem ebben az irányban látom a nagy orosz-barátság okát.
Nem, a dolog ennél primitívebb.

Az ország tényleges összeomlása jelenleg azon alapszik, hogy a költségvetést tudják-e úgy maszkírozni, hogy a különböző szorzók miatt a mélyrepülés legalább stagnálásként, jobb esetben enyhe melekedésként jelenjen meg.

Ennek fő pillére a "rezsicsökkentés", aminek alapja a minél olcsóbb gáz. Mint kiderült ugyanis az atomreaktor fűtéséhez és üzemeltetéséhez megkerülhetetlen a tlejes globális piac, ami egyfelől végtelenül szigorú, másfelől mindenki benne van, így az oroszok, de az USA és európa (EU, ENSZ, vagy éppen milyen név alatt) éppúgy. Tehát ez nem kivitelezhető az ő beleegyezésük nélkül, márpőedig sikerült ellenségessé szítani a viszonyt a Nyugattal, így felejtsétek el a paksi bővítést (amit minden épeszű politizálás véghez vitt volna).

A folyók a végletekig kihasználtak és szintén nemzetközi szerződések által szabályozottak, és hát ugya minden folyónk külföldről ered, más európai országból.

Marad tehát a kőolaj/földgáz.

Az ukrán-orosz problémák miatt felmerült már egy új vezeték megépítése, minden esetben orosz importként indulva, azaz egy 50-es IQ-jú downkóros idióta képzelegheti azt, hogy pusztán az oroszokkal kell tárgyalnia, és akkor bevezetik hozzá a vezetéket.

Azonban ha őrülettől elhomályosított szemünkkel látnánk is, akkor felfognnk hogy hogyan állnak ezek a tervezetek.
A másodlagos, Európát ellátó vezetéknek eleddig két tervezete létezik, célja mindkét esetben kikerülni az ukrán problémát.

Az első, eredeti tervezet szerint a vezeték végcélja Európa összes nagyobb országa, és a vezeték tranzitországai között szerepel Agyarország is. "Tranzitország" az, amin a vezeték áthalad, de nem végállomása.

A második változat pont azért jött létre, HOGY KIKERÜLJE ORBÁNIÁT.
Ennyit a vezetékhez fűzött reményekből.

Orbán, Rogán, Szíjjártó, és tanulatlan papjaik viszont előálltak a nyilvános EU-elszigetelődés miatt azzal a hallucinációval, hogy engedélyzetlen vállalatok is foglalkozzanak gázeladással. Erősen nem értem hogyan lehetséges akár elméleti szinten is bármiféle engedély nélkül működő cégek LÁTE is, nemhogy üzemelése, de faszom, legyen.
A téveszme sarkalatosabb pontja, hogy átkozottul sokba kerül kiépíteni egy ilyen vezetéket, pláne üzemeltetni. Csak akkor éri meg, ha gigászi méretekben vagy képes eladni az érkező nyersanyagot, ami egy olyan kis területre, mint a Kárpát-medence (az orsazág területe ennél persze jóval kisebb) egyszerűen soha nem valósulhat meg, mert veszteséges.

Jó lenne ha a fideszkdnp többet is tudna mint egy ősrégi Civilsation-játékot tolni, amiben megnyomsz egy gombot, és a termelődő javakat mindig meg tudod venni a gépi játékosoktól, mert az itt nem fog menni.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad