Egy tüntetés története (internetadó)

Tehát szerdán bejelentették ezt az ötletet. Most mindegy komolyan gondolták-e, vagy sem, még az is, elcsúszott-e egy tizedesjegy, vagy sem.

Ez utóbbi főleg azért, mert egy átlagos netfelhasználó kb. 300 GB adatforgalmat bonyolít egy hónap alatt, ami a 150 Ft-os ár mellett olyan 30,000 Ft-os pluszköltséget jelentene.
Ha ennek a tizedét vesszük, az még mindig 3,000 Ft.
Ami azt jelenti, a 700 Ft-os limit egyáltalán nem "lehetséges maximum", hanem "garantáltan befizetendő".

Nem mellesleg a 150 Ft/GB-s árra minden külföldi (nem lapok, hírügynökségek, politikusok, HANEM MAGÁNSZEMÉLYEK) egyszerűen szemberöhögte a hírt, ugyanis még ők sem tudnák kifizetni, hiába keresnek 10-szer többet (5-ször többet feleannyi adó mellett).

De koncentráljunk a tüntetésre.

Kint voltunk, persze hogy kint voltunk.
Ha nekem kéne megsaccolni hányan voltak, azt mondanám 2-2500-an. De nem is az a lényeg igazán hányan voltak, hanem hogy kik.

Azért foglalkozzunk mégis a számmal. Maga a tény, hogy legalább feliratkozott a nép az ellenzők táborába jelzés értékű.
A másik meg, hogy a létszám aki megjelent, nagyon tisztességes mennyiség, ugyanis az átlagtöntetésen 3-500 fő ha lézeng.

No de eddig el is kellett jutni. A probléma az volt, hogy bár már szerda délután elkezdődött a szervezés, a Kormány azonnal feljelentette az egész kezdeményezést, letiltatta a Facebookkal az oldalt.

Azzal persze nemazámoltak hogy kb. 2 perc gyártani egy új felhasználófiókot, így az egész zavartalanul tovább folytatódott.

Sokan a "fideszes csinovnyikokat", azaz az egyszeri, berögzült fidesz-szavazók táborát okolták, csakhogy ez lehetetlen.
És persze itt a feljelentgető pártok problémája: itt nem a rendszerrel való visszaélés történt, hanem a minden kormánnyal életben lévő szerződés teljesítése.

A 23-ára rendezett másik, ugynailyen célú töntetés megjelenése pedig... Valószínűleg a Kormányzat szervezte ~ellentüntetés volt, hogy felszívja a tömeget a vasárnapi akcióról.
A híradásokban látszott is hogy a szokásos nyugdíjasbusz szállította a (fizetett) résztvevőket.

De haladjunk, lássuk kik voltak kint:
Ja, kint volt vagy 100 "ultra", akik a fene tudja kik voltak: focidrukkerek, párt-törzsszimpatizánsok (pártzászlójuk volt, de a szervezők nagyon gyorsan eltűntettették velük), vagy skinheadek - rohadtul nem érdekel. Ők az "ultrák", azaz akik nem szégyellenek hülyeségeket kiabálni (párpercenként spontán "Orbántakaroggy", vagy bármi más jelmondat skandálása), kereplőzni, dudázni, füttyöngeni.
A nagy többség azonban EGYSZERŰ ÁTLAGPOLGÁR volt, akik legfeljebb minden harmadik alkalommal találtak elég lelkesedést egy rövid "igen/nem/nem hagyjuk az internetadót" felkiáltásra, elvégre ez nem egy rokkoncert.
Volt itt minden korosztály: fiatal, öreg, középkorú, bottál járó néni aki egy autónak támaszkodva vészelte át a beszédeket, rokkantkocsis mozgássérült, tinédzser (12-15 körüli) akit a szülei kikísértek el ne vesszen, egyetemista aki hozta a családját is (mert jó idő volt, és nem sokszor sétltunk még a városban éjszaka).
Ők voltak a 90%.

Namost a híroldalak bulvárriporterei, beleértve az origo.hu marháit, akik amúgy viszonylag hírminőségű cikkeket szoktak prezentálni, próbáltak kihozni a tlejesen békés, nyugodt, pusztán megjelenésével tüntető tömegből valami székházostromosdit kihozni, ám ennek fele sem igaz.

RÉSZLETESEN:
17:46-kor a téren gyakorlatilag SENKI nem volt még, sőt: 17:48-kor sem. Véletlen ránéztem ugyanis az órámra, hogy no, hol vannak már.
17:50-52-kor viszont hitretelen megérkezett MINDENKI. Egyértelműen a Deákon álldogálltak, mert szokás szerint, mint minden tüntetésnél a lényeg hogy ne legyenek szem előtt a népek, tehát a a főúttal párhuamos utcába/térre lehet csak szervezni, ahol a kutya sem jár.
Mindegy.
A lényeg, hogy a népek egyre csak jöttek. A tér már rég teli volt, de még mindig láttam a tömeg beáramlását a határos utcában. Na mondom, akkor elmentek elegen.

A "bűnözőknek nem adózunk", és "Orbán takaroggy" szólamok NEM képezték a szervezett tüntetés részét. Persze, egyeseknél voltak ilyen transzparensek, de nem ez volt a jellemző, elhanyagolhat kisebbség volt, a dolog nem erről szólt, mindenkit szorosanaz internetadó foglalkoztatott. Jobb lett volna a többség tábláit fotózni kérem alássan.

Az is megtévesztő, hogy a tömeg a Fidesz 2008-as beszédét fújolta. Nem azt fújolta. Kommentár nélkül játszották ugyanis be, és úgy kezdődött: "a fidesz sajtótájékoztatója következik".
A "beszéd" további részénél is a "fidesz" szóra fújolt a tömeg, ami úgy a cucc harmadánál észrevette hogy a saját gondolatait hallja vissza valami morbid szövegkörnyezetben, és onnantól inkább figyeltek mint hőzöngtek. Mert mint mondtam itt nem a randallírozó ultrák voltak kint, hanem a normális népek.

A rendőröknek SENKI nem sózlogatott be, főleg mert alig voltak, és ők is csak a forgalmat zárták le.

Mármint amíg a Hősök Tere előtt 2 megállóval nem értünk, mert akkor oldalt hirtelen minden tlei lett KÉKlámpás "mentő"autókkal, és egyéb járgányokkal.
Egyértelműen rohamosztagosok készenlétben.

No itt határoztam el hogy én részemről lelépek, különben is elsétálni a Deákról a Hősökig nem két perc.
Történt mindez 19:48-kor, amikor a tömeg még csak a Hősök tere előtt egy metrómegállóval járt.
Tehát NEM volt szó róla hogy bármiért nem engednének minket a Székházhoz 19:26-kor.
NEM volt erről szó 19:36-kor sem, és a tömeg EGYÁLTALÁN NEM skandált soha olyat hogy "Mocskos Fidesz".
A demonstráció vezetője még a kiindulási helyszínen mondott valamit arról, hogy "a kormánynak 48 órája van, különben"..., és nem 19:41-kor ötlött eszébe. Sajna erről előre senkinek nem szólt, és ugyan miféle "mert különben" járt az eszében? A 48 óra különben is röhelyes, ennyi idő alatt az illetékeseknek még asztalára sem kerül a tiltakozásuk.
19:41-kor NEM mondott senki olyat hogy "nem foglakozunk a Székházzal". A gyökér híríró pedig még azt sem képes leírni, ami szlogen-poén volt: a tüntetésre többen JELENKEZTEK (támogatók meg pláne) mint ahányana  fidesz-honlapra fel vannak iratkozva. És ezt a poént is még a József Nádor téren sütötték el.
19:42-kor SEM volt szó arról hogy nem a Székházhoz vonul a tömeg.
19:53-kor már nem voltam ott ugyan, de VALÓSZÍNŰTLEN hogy a tüntetés lezárult volna, lévén még nem érhették el a Hősök terét.

ELLENTMONDÁS a cikkben, hogy ha egyszer le volt zárva rohamrendőrökkel a Székházhoz vezető út, akkor hogyan keveredett oda bárki?
A "háborús övezetnek néz ki a székház" kép meg egy vicc, ugyanis aszerint a tömeg MÉGIS elért a székházhoz, nem a térre vonult, és odadobálták, szervezés szerint, az internethazsnáló (tönkrement) kütyüiket. A képen se egy betört ablak, se semmi.
Még csak tömeg sem. Egyszerűen nem tudni kik volak - ha volt - a székháznál, mivel nincs róluk fényképmelléklet.

Részegek sem voltak. Volt kb. 1 db 5 fős csoport, akik megittak fejenként 1 sört, és nagy lelkesen a földre állítva rájuktapostak, de ennyi.

A "megtámadták a hírtvseket" video is eléggé megrendezettnek tűnik, mert az igaz hogy a népek bemutogatnak, de nem repül semmi, nem látszik senki, nem hallatszik semmi. Az én tippem hogy a kamerás egyszerűen kikapcsolta a képet annak érdekében, hogy azt a látszatot keltse, hogy ők meg vannak támadva.

Szóval ennyi.

Csak még egy szóra:
a politizálási oldalról: akár megcsinálják, akár nem az adót, szinte biztos hogy "terelés"-ről van szó, a NAV-botrány, meg a többi halmozadékkal szemben.
A probléma az, hogy ez egy nagyon veszélyes politikai irányvolnal, amit a fideszkdnp már rászokott hogy használjon.

A probléma egyik fele, hogy egy poltikus-korrupciós-ügy valójában nem izgat fel egy átlagpolgárt. Hall róla, de elintézi azzal, hogy ez a fejesek problémája, őt se közvetlenül, se közvetve igazából nem érinti.
Ellenben az olyan ötletelést, mint "holnaptól duplájába kerül a kenyér" komolyan a szívére tudja venni.
Szintén itt, hogy a politikusi, és céges közeget meg a kenyér ára nem fogja sokkolni, ezzel az ő figyelmüket nem igazán lehet elterelni a Vezetőséggel kapcsolatos problémákról.

A probléma másik fele pedig, hogy a népesség számára lassan megszokottá válik a tüntetés látványa.
Lassan elmennek olyanok is tüntetni akiknek normál esetben ez lenne az utolsó gondolatuk.
Lassan egyre többen mennek tüntetni.
Lassan egyre gyakrabban mennek tüntetni.
Lassan megszokottá válik az utcai randallírozás.
Szép lassan érik a polgárháború, de legalábbis egekbe szökik a bűnözés, és ha a külföld nem szól bele, mi leszünk a következő Venezuelai Köztársaság, vagy valami afrikai katonai diktatúra, ahol mindneki lő mindenkire, és olyan állapotok uralkodnak, mint a Vissza a Jövőbe 2 végén.

Mint mondtam, ez a politikai irány VESZÉLYES, és csak poltikához nem értő diktátorok végzik.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad