Doctor Who - The Chase

A folytatás egy külső helyszínről veszi fel a fonalat, mint mikor mi nézők látjuk hogy Darth Vader az Alderan elpusztítására utasítja a Halálcsillagot, de erről Luke Skywalker semmit nem tud.
Nos, jelen helyzetben Darth Vader az a dalekok (mégis ki lehetne, lol)! Akik innentől kezdve nemhogy nincsenek kihalva, és űrutazó faj, de ráadásul már időgépük is van! ááá!


Mivel meglepetésként kell érje őket a rajtaütés, az epizód leüllepszik, és tényleges utazás helyett csakk visszatekintünk az időben - Dr Who-style. Köztük egy sjaát Beatles-klippre! (Személy szerint nem kedvelem a bandát, de mások igen, így persze hogy kiemelem!)

Hamar egyértelművé válik hogy a dalekok csak az EGYIK probléma lesznek, de bármi lesz is, Vicki visszakapta a coffjait!


A történet korokon átívelő, több altörténettel rendelkező sztori.
Az első két rész egy elsivatagosodott vízbolygón játszódik, és a rentgeteg kaland-elem ellenére is felismerhető H.P. Lovecraft mint forrás - A Névtelen Város, a Cthulhu-ivadékok és a Soggoth-történetek köszönnek vissza elemeiben.
Ez után egy sorozat mini-epizód következik, nem lőném le a poént micsodák, de megjegyezném most látjuk először a Tardist átkelni az időn.

És akkor említsük már meg, hogy ez a sorozat igenis éppoly nagy hatással volt a modern kultúrára, mint a Star Trek és hasonlók.
Például:


Igen, a Plane of Mechanus a Planescape világából innen ered. De ugyanígy ehhez a orozathoz köthető a Borg "Az Ellenállás Hasztalan" mondása, csak míg ott "The Resistance is Futile", addig itt "The Resistance is Useless". Vagy ott volt a The Prisoner of Ice játékban mikor a törött bilétáról próbálják kiolvasni a nevet. És még számolatlan hasonló pusztán az első két évadból!

No és itt következik a Doktor Halála. Nem mondom meg.

A dalekokról annyit, lehet hogy esetlen a kinézetük, de a mozgásuk olyan egyedi mint a Robotzsarué. És az is fennmaradt.

Végül az egélsz egy hatalmas és látványos összecsapásban zárul le:




Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad