Képregényajánló 1.

Havonta megpróbálok majd összedobni egy futó pillantás alapján ízelítőt adni, szerintem mi érdemes figyelemre a külföldi képregénypiacon.
Amihez képest mi kb. 2 hónapos csúszásban vagyunk a szállítás és társult okok miatt.
A véleményezés és válogatás szubjektív, és a Trillina képregénybolt aktuális kínálata alapján történik, viszont ez azt is jelenti, hogy amiről írok, az elméletileg ténylegesen megvehető.

Csak arról írok tehát, ami valamiért megfogott mialatt gyorsan átböngésztem a friss kínálatot. Ennél természetesen jóval több van minden értelemben.

Ez a hónap túl nagy, túl komoly különlegességeket nem tartogatott számomra, minden nagyjából a magyarul is kapható Pókember és társai képregények stílusában (új rajz mint történet) mozog, és őszintén szólva a standard nagy nevek mint X-men és Avengers (= Bosszú Angyalai) le sem veszem a polcról hacsak nincs valami különleges a címlapon, mert bejáratottak, megvan a stabil közönségük, így minek.

Sokkal izgalmasabb olyasmiről beszélni, ami valamiért újdonság lehet.

Például az Image kiadó (lesz róla szó külön) LOW című kiadványa kellemes kuriózumnak nézett ki a rajzsítlusmiatt. A manapság standard számítógépgrafika, vagy a jól bejáratott tussal kihúzott rajzok helyett ez a régi grafitceruzás módszert látszik alkalmazni. Igazából még azt sem tudom ez sorozat-e, de a füzet sztorija stabilnak nézett ki, a színezés se átláthatatlan, ami az összevissza cerzuavonásoknál könnyen bajt kavarhatott volna.
























Ezen kívül két állat-szuperhősös kuriózumkiadvány fogott még meg. Meglepő volt ilyenekkel találkozni:
a Hero Cats olyan Cartoon Networkös felállásban szerepeltet világmegmentésre egy falkányi macskát;
a Chicken Warrior Poyo pedig egy őrült fantáziából született csirkét, a Monkey Island 3 "El Poyo Diablo" módjára. Úgy vettem ki a széria egyfüzetes történetekből áll össze, merthogy volt ott még pl. Secret Agent Poyo is. Most hogy kerestem hozzá címlapot látom hogy ez is Image:



Végül a Trans Formers: Primacy érdemel még szót az ehvai kínálatból. Klasszikus, nagyon állat grafika van benne, a Trans Formers legelső számát juttatta eszembe. Igényes, kalsszikus, futurisztikus. És szvsz a standard címlap a legjobb, mert az illeszkedik legjobban a belbecshez is.
Sajna a történet benne bár tényleg ül, ám felvet pár problémát, mint például hogy kerültek DionBotok oda, ha még nem jártak a Földön? Vagy csak én vagyok műveletlen, mert azt hiszem ez prequel, nem pedig valami később játszódó.
A másik problémám vele hogy mintha arra utalna, az első TransFormerseket szerves lények építették, a'la cylonok a BattleStar Galaktikából - de hát gondolom a modern trendek... Azért ez kár volt szvsz.
Ettől függetlenül ütős kis darab.

Végül megemlítenék egy valamivel korábbi kiadványt: a Super Secret Crisis War!, ami a Marvel mindenféle Crisis-történeteinek paródiája nyilvánvalóan (infinite earth crisis, infinite crisis, identitiy crisis, stb.). Ebben olyan cartoon-network csodák csapnak össze, mint a Pindúr Pandúrok, Johnny Bravo, Dexter, vagy épp Ben10! Őrült egy ötlet :D

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad