Doctor Who - Planet of Giants

A sorozat az előző évadban felvetette a kérdést, hová is tart, mi tartja össze a különálló részeket.
Egyelőre egy Vakáción a Mézga Család szinten elevickél, ahol aput, anyut és az unokát a nagypapa valami nem-erre-számítottam helyre viszi.
Valamint egy kicsit Öveges professzor tévés fizikaleckéire is hasonlít, csak ez ugye történelmet ad át könnyedebb formában mint megszokhattuk.

A nagy hátránya a sorozatnak mondjuk egy Csillagok Háborújával ellentétben, hogy szinte képtelenség saját nyelveden találni hozzá anyagokat, csak a központi angol találatokat lehet könnyen fellelni.
Szintén probléma az epizódok számozása, ami nem egységes, és az állandóan többepizódos történetek miatt alapvetően eltér a szokásostól, és sajnos annyi eszük nincsen, hogy a hagyományos 1. évad 1. rész stb. számozást mellérakjuk. Nodehát egy olyan nemzet termékéről beszélünk, akik túl bonyolultnak tartották a 10-es számrendszert, helyette pl. ilyen pénnzforgalmat tartottak használatban: link.
(próbáltam megtalálni melyik Galaxis Utikalauz Stopposoknak részben volt tömören leírva, de hát...)

Ugyanakkor a sokepizódos történetek csökkentik a hibalehetőséget a frnachise-on belül.
No persze "franchise"-ról igazán csak a 2005-ös "reboot"-tól beszélhetünk, mert addig sehol egy special, spinoff, vagy filmek (na jó, volt tlaán 2 film, de...).

Javáról szól viszont hogy mihelyst meglátja a korlátait, máris képes átlépni azokat, így azonnal látjuk hogy az "idő megváltoztathatatlan, mindennek úgy kell lennie ahogy meg van írva" azért nincsen kőbe vésve, és ebben az évadban megkapjuk majd az első mindenen átívelő vonulatot (a dalekok, ugye).

Magáról a konkrét történetről: a makettek kidolgozottsága nagyon jó, de mivel NEM MOZOGNAK, úgy értem kicsit sem, hát a hangyaboly gáz.
És hogy még rosszabb legyen,a történet ritka éleszerűtlen is :(
Pláne hogy Susanra, aki különösana francia forradalmas részekben kifejezetten alakuló nőiességet mutatott hirtelen megint kantárosnadráágban kénytelen rohangászni :((

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad