2014 mozibemutatói (aug 21-től)

Néha jó volna tudni mit mutattak be errefelé egy adott évben, de sehol nincs gyűjtés róla. Majd itt, amíg el nem felejtem :D Egymondatos ajánlókkal pusztán trailer/teaser/leírás alapján.

Aug.21:
Oculus: tucathorror, de van benne Katee Sackhoff.
Sin City: különösebb újítás az előző filmhez képest nem várható. Rókabőr MArvinnal (aki az előző filmben meghalt, tehát ez prequel, de hát pénzt nyilvána legnépszerűbb karakter fog hozni).
Step up - all in: a szokásos éves step-up franchise film. Tök ugyanaz mint a Fast&Furious, csak ebben nem autók rohangásznak, hanem fiatalok táncolnak. Randifilm.
22 Jump Street: szokásos gagyi vígjáték pisi-puki-kövér poénokból
Villám és a varázsló: a szokásos, manapság népszerű animációs film a Derült Égből Fasírt mintájára.

Aug.28:
Bogyó és Babóca 3: kizárólag 3-5 éveseknek.
Feláldozhatók 3: rókabőr. Ha akciófilmre vágytok a haverokkal, menjen.
Tini nindzsa teknőcök:  akciófilmnek jó, fő célközönség a 12-es karika, de ha szülő viszi a gyerekét ő sem fog unatkozni. Hozza ami elvárható: vagány akció, vagány dumák, megkülönböztethető szereplők, és a teknőcök tisztességesen le vannak renderelve, nem gagyik.
Az utolsó éjszaka Párizsban: ha szereted a 2. VH-s történeteket, vagy általában a katonai mozgolódásos filmeket, vagy mániád a történelem (40-50 közötti ffi lakosság), akkor ez lehet a te filmed.
Az üldözött: az "Elrabolva" filmek és a Burne ultimátum mintájára a kötelező orosz-muszlim kém küzd a kötelező CIA-bagázzsal. Én nem nézném meg.

Szept.4.:
Heli: tucatfilm. Kábítószer, család, drámázás. Tv-ben ingyen, talán.
Nyolcadik utas a halál, rendezői: a rendezői változatot még nem adták moziban, sokban nem is tér el, de azért zseniális húzás, és ma is bőven nézhető. Az idei felhozatalban ráadásul inkább ezt.
Postás Pat: ja, ja, "A Mozifilm" - miért, mi a gány még ez? A szokásos 3D-animáció, Derült Égből Fasírt Egymillió.
Szerelem a végzeten: Michael Duglasnak megint lemerült a bankszámlája, ezért igyekszik feltölteni. Komolyabb összeget mernék amúgy tenni rá hogy ez a Minden végzet nehéz gyanege koppintása, de legalábbis utánérzése.

Szept.11:
 Az emlékek őre: A Sziget, 1984, Éhezők viadala - hátha ezek ismerősebbek hogy belődd a filmet. Valójában ez a Logan futása remakje szokás szerint tinédzserekkel, de ez nem feltétlen válik kárára, mint ahogy az sem hogy ennek volt vmi könyvváltozata, és attól itt-ott elemeiben eltér.
Ha maradnék: randifilm. Kizárólag moziban, kizárólag a pároddal.
Ida: valami lengyel film. Kizárólag olyanoknak akik szeretik a kalsszikus nagy orosz (szlév) életérzést, ahol Pável és Ányocska éldegélnek a pusztában, Szibériában...
Az ígéret földje: a Gettómilliomos mintájára valami izé.
Kamuzsaruk: Damon Wayans-vígjáték.
Szuper-hipochonder: a Lesz ez még így se buta, amerikai módra lebutított kb. második része. Mint a Grease-nek is volt 2. része, pont annyira rossz.
Térkép a csillagokhoz: ha szereted a brazil szappanoperákat, akkor örülhetsz, mert mostantól gyártanak olyat film-terjedelemben is.
Utóélet: nemhogy nagymagyarkodó, ez egyenesen nagy-orbánviktorkodó film. Tipikusan rossz magyar filmgyártási termék erős vallásos felhangokkal, ahogy a viktátor szereti.
Vikingek nyomában: na mi van, a NatGeo-ról kiszökött az egyik doku a moziba? Geekoknak.

Szept.18:
Michael Houllebecq elrablása: miért érdekelne engem, még a címet se tudom elolvasni!
Sráckor: Úúú, dokumentumfilm! Amit 10 évig forgattak! De korántsem példátlan a téma. A youtube-on ennél hosszabb periódusokra is nézhetem naponta hogy változtak a népek, és külön emlékszem egy filmre ami egy egykorsikeres gyerekszínészről szólt, aki aztán mindenféle allűröket vett föl (pl. mindig kesztyűt hordott ha kellett ha nem), ezért a szakma kivetette magából, de aztán meglátja a lehetőség a Nagy Visszatérésre egy olyan filmben, amiben ismét gyereket kell alakítania - ám a nehézség benne, hogy nem tudja átérezni hogyan is kell, mivel neki soha nem volt úgymond gyerekkora.
Született bűnözők: Ja, ja mindenki "Született" mióta jöttek a Gyilkosok. És valakinek megint elfogyott a pénze, mert ugyan ki kíváncsi ma még (új filmben) Tim Robinsra? Egy maximum tucatfilmben?
Az Útvesztő: látványilag a trailer alapján korrektnek tűnik, a nagy, mindent eldöntő kérdés, hogy mi a vége a történetnek. Mivel manapság Hólivúd szeret biztosra menni, ezt is könyvből dolgozták fel, így átkozottul nem, spoiler ha megmondom, hogy az egész értelmetlen, valami abszurd társadalomkritika akar lenni, gyakorlatilag tök ugyanaz mint A Kocka (1). Btw, ha manapság jó társadalomkritikát akanék nézni, akkor az Attack on Titan animét nézném.

Szept 25:
Delfines kaland 2: Ja, meg Grease 2, csak itt már az első is gagyi volt. A Szabadítsátok ki Willyt sorozat rajongóinak.
Maja a méhecske: 3D mozifilmje egy amúgyis rettenetes estimese-rajzfilmsorozatnak. Kizárólag 3-5 éves kislányoknak.
Szabadesés: Szomszédok-mozifilm.
T. S. Spivet különös utazása: Stenley a szerencse fia egymillió.
A védelmező: Én aszittem ezt a film+ fogja vetíteni valahol a Steven Seagal filmek között. Denzel-bácsi úgy tűnik megint lemerítette a bankszámláját, és ezúttal Clive Owen filmjeit irígyelte meg (pl. Golyózápor).

Okt 2:
A diadal: kizárólag olyan vallásosoknak, akik a kutya seggében is Jézus arcát ismerik fel (gondolom ismerős a meme).
Holtodiglan: Egy dolog hogy Ben Affleck, de ilyeneka  Film Cafén szoktak menni. Ben Affleck rajongóknak.
Jacky's World: Valami magyarkodó, lelekesedést a jelenleg kizsákmányolt népbe önteni próbáló doku. Kit érdekel.
Lavina: Valami norvég dráma. Megvan ennek a közönsége.
A séf: Hagyományos könnyed kis road-movie. Ha fáradt vagy, ülj be, főleg hogy van itt Scarlet Johanson, meg John Leguziamo ha a főhős ittiálni kezd (szerintem nem fog).
Viktória - a zurichi express: Meglepő módon ez a film díjesélyes is lehet ha nincs valahol totálisan elrontva. Egyértelmű hogy a népességvándorlás hatására készült, és minden "valós történet alapján" film irritáló azonnal, de a történet jól átgondoltnak tűnik, a képek, a fény, beállítások, rendezés legalább korrekt, és bár van némi félamatőr feelingje mint egy magyar filmnek, de hát európai filmtermés, nem lesz szokatlan, és el is nézzük neki, hiszen a legjobb magyar filmekben is megvan ez. A fő hogy elvigye a történet a hátán, és ne legyenek síkrosszak az alakítások. Ránézésre ez egy jó film.

Okt. 9.:
Jobb ha hallgatsz: Korrekt kis film, Jeremy Renner és Ray Liotta neve egyszerre garantálja a minőséget és hogy milyen filmről van szó. Mondjuk a CIA-üldözte riporter, főleg a CIA-termesztette kokain ötlete már messze elavult, de így is lehet legalább gyenge közepes. Azaz ajánlott ha szereted a két színészt, és nem kell elszaladni akkor sem ha nem és a barátod/nőd be akar ülni rá.
Kétarcú január: Jó, Viggo Mortensen és Kristen Dunst nyilván húzónevek, de ennél cheeseybb sztorit nehéz elképzelni. Szerelmi háromszög, görög-amerikai, "sötét titkok" - nagyon kommersz. És sajna a stáblistára vetett egyetlen pillantás rögtön lelövi a poént hogy ez happy end lesz, ugyanis van egy negyedik szereplő, egy második nő... :( De ismételten aza baj, hogy az egész téma agyonnyűvött. Olyan '70-es évek, amia filmgyártás mélypontja volt. Be nem ülnék.
November Man: Oh, oh, CIA-ügynökben felébred az emberség, és ahelyett hogy kiírtaná a célpotot, a védelmére kel! ... Hol is hallottam már ezt... ÚGY MINDEN MÁSODIK FILMBEN! És Pierce Brosnan már RÉG túl van a fénykorán, bár ő legalább nem rétegszínész.
Világok között: amerikai katonák részükről mindent megtesznek hogy kijöjjenek a ki tudja miért,de ellenséges helyiekkel. Esetleg ha nem rombolnák porig agresszív megszállásukkal a fél országot. Jobb esetben egy Jó Reggelt Vietnám drámai fele, rossz esetben valami nyállengető propagandafilm. Viszont ha moziba akarnék menni, EZZEL tennék még mindig próbát, mert ennél legalább ESÉLY van rá hogy jó. Már persze akkor, haa filmre vagyok kíváncsi, és nem csak egy csendes sötét helyet keresek smárolásra.

Okt. 17:
Annabelle: Chucky lányban. Végülis miért is ne.
Babysitting - a felvigyázó: Paranormal Activity egymillió. Ha véletlen kiderülne hogy ez olyan paródiája a témának mint a Horrorra akadva..., akkor elnézést kérek.
Doboztrollok: Nem szerencsés az Annabelle mellett bemutatni. Amúgy a szokásos animációs film, a jobbik fajtából (azaz van benne annyi eredetiség hogymegkülönböztethető legyen).
Senki szigete: Ha ez egy angol feketehumorú vígjáték lenne, fogadnék rá. Úgy, hogy magyar, vajon mennyire tudja hitelesen hozni úgy a műfajt, mint a "kosaras srácot"? (Ebben az országban a kosarasokat kézilabdaedzők edzik, nehogy még véletlenül se bukkanhasson fel eredmény, teljesítmény, tehetség.) A trailer se értelmes, mert csupasz seggel indít (-2 pont, mert ezek szerint tartalom nem lesz), és egy 60 éves kukkolóval zár (-50 pont, mert keményen visszataszító ahogy elképzeled hogy a ráncos Ványa Bácsi a farkát markolássza a függöny mögött). Az építkezésen dolgozó toppmodell is kb. annyira hiteles, mint Schmuck Andor a polgármesteri székben.
Szobrot Michael Jacksonnak: szerb film szerbeknek. Nem tudni minek forgalmazzák máshol. Ha irtózatos szerencséd van, kiderülhet hogy valami olyasmi mint "Az ember aki dombra ment fel, de hegyről jött le", de nem reménykednék. Ha jó film, akkor ez a szerb Bakkerman. Ha nem, akkor hülye volt aki bemutatta.
Vissza hozzád: kizárólagos randifilm, de nem akkor ha vígjátékos-romantikus hangulatban van a kapcsolatotok, hanem drámázós-kibékülős-fáradt-romantikus hangulatban.

Okt. 23:
A bíró: Robert Downey Junior és Robert Duwal valami filmben, ami cseppet sem tűnik érdekesnek, de mit érdekli ez azt, aki bírja legalább egyiket a két színészből?
 Fák jú tanár úr: a film kb. kombinációja a RockSulinak és az Állj vagy jövöknek. Várhatóan a Dum&Dumber 2 színvonalán.
Harag: modern akciófilm 2. VH-ús környezetbe oltva. A műfaj egész normálisan helyt tudott állni olyan filmekben mint a Sivatagi Cápák, és oltárit tudott bukni olyannál mint az XXX2. Egy laza délutánra elmegy.
Az ismeretlen drakula: másik akciófilm, ezúttal fantasyként tálalva. A világot semmi esetre sem váltjameg, de ezt is mintaz előzőt nyugodtan meg lehet nézni.
Két nap egy éjszaka: jelenkorunk valóságára reflektáló nőcifilm. Olyanoknak ajánlott, akik vagy nem szeretik az akciófilmeket, vagy randira mennek.
A kis Nicolas nyaral: Nem bírod ki hogy beütött a hideg? Visszavágysz a nyárba? Van felesleges másfél órád? Nosza rajta!
Leviatán: tipikus orosz film. Tudnak az oroszok jót, de a legtöbbször ilyen 1950-ben gyártott lehetett volnafilmeket raknak össze. Mert náluk meg az a berögződés. Esetleg ráfoghatjuk hogy ez Putyin kritikája az imperialista-kapitalista EU-ról, de nem az, egyszerűen csak egy orosz mű.

Okt. 31:
Amnézia: A történetet már láttuk, Nicole Kidman meg... Mi volt az utolsó filmje, szintén egy repro, Faculty az invázium?
Egy szerelem története: a nő: A nő kétszer, csak több nyállal. Randifilm.
Halloween, a rémület éjszakája: No mi van, annyira nincsenek új jó filmek, hogy inkább régi klasszikusokat vetítenek? Amúgy ez a széria annyira döglött, hogy már kétszer próbálták rebootolni. Az egyetlen poén amit ide ki tudtam agyalni ez:
Egy nehéz nap éjszakája: '64-es film könyörgöm! És ma már nem igazán bármekkora szám a Beatles.
Piszkos pénz: Liam Neeson megint eljátssza ugyanazt az akcióhőst. Steven Seagal filmjeit legalább meg lehetett különböztetni egymástól - szerintem Liam-apó filmjeit meg nem. Ez akkora bukás lesz, mint a Terhes Társaság, amiben a Másnaposokból a gyogyós karakterét próbálták eladni még egy filmben, akkora sikerrel, hogy ma mára Universal Chanel is képes leadni (azaz iszonyat olcsók lehetnek a jogok).
St. Vincent: Bill Murray időskori filmjei, kezdve a Hervadó virágokkal, vagy az Édes vizí élettel nem rosszak. De elmehetne már nyugdíjba, és csak olyan cameokba kéne visszajönnie, mint a Zombieland.
Szavak nélkül: ilyen "Egyenlő Bánásmód Hatóság-film", azaz készítsünk valami ríkatóan megható filmet tolókocsisról, hasonló rokkantról. Mindenki mesélje el milyen jó film volt, de nehogy bárki elmenjen megnézni!
Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan: Nagy Magyar Valóság film. Kurvára nem érdekel. Nem érdekel hogy ez most az egyetemet végzetteket szidja, vagy próbálja lelkesíteni, nem érdekel hogy a külföldre menekülteket csábítaná vissza, vagy az ittmaradottakat küldené el, nem érdekel, nem érdekel, nem érdekel.

Nov. 6:
Csillagok között: A képek nem nagyon ígéretesek: emberek álldogállnak mezőkön. Tehát valami Gravitáció-hoz hasonló félromantikus drámára számítanék, nem nagy akciókra. Mindazonáltal a rendező NAGYON ÍGÉRETES a filmjei alapján. Ha moziba akarnék menni, de nem volna biztos választásom, ENNEK adnék esélyt.
Északiak: viking saga: a NatGao Vikingek sorozata mozivásznon. Valószínűleg több a pátosz mint kellene, de azért nem teszi annyira tönkre hogy ne lehetne ezen elsiklani. Annak ajánlott, akia sorozatot élvezte. A többiek... Kérdéses.
Tiltott táncok: A kérdés nemaz jó film-e, mert biztosan szolid. A kérdés, kiket szimbolizál a "tiltott táncok"-kal. Keresztények, melegek... ateisták?
A zéró elmélet: Hát... Próbál A Kocka, a Dark City és hasonlók nyomdokain járni, de... Jó esetben ez egy Elveszett Gyerekek Városa. Rosszabbesetben...

Nov. 13:
Délibáb: magyar western fekete főszereplővel. mi ez, valami vicc?
Éjjeli féreg: ez amerikai, de ugyanúgy a kilátástalanszegénységről szól mint a Délibáb. Őszintén szólva nekem elég a valóság a nyomorból.
Jessabelle: a Paranormal Activity készítői megcsinálták a sokadik folytatást, egyedül aza különbség hogyma már azzala címmel szart se fogszeladni. Segít-e rajtuk egy új cím azonos tartalom mellett?
John Wick: Bérgyilkos. Kiöregedett. Bosszúhadjárat. az egyetlen kérdés mennyit költöttek a látványra, amúgy már unalomig ismerjük a forgatókönyvet. Csak az a kérdés ez egy Dolph Lundgren film, vagy egy Sly Stalonés, esetleg Jason Stathames?
Káprázatos holdvilág: A Tökéletes Trükk Woody Allan rendezésében. Tehát szar, nyakonöntve valami ömlengős pedofil szerelmi kapcsolattal.
Kétéjszakás kaland: egyértelmáen a heti romantikus vígjáték akar lenni, de mennyire komolyanvehető hogy Brooklynban, azaz New York közepén huzamosabb ideig két méternyi hó lepi el az utcákat?
Ló az erkélyen: hát baszod, ha másoknak bejött az ilyen "művészfilmek" gyártása (a torinói ló; a 100 éves ember aki kimászott az alakon és eltűnt), akkor miért pont az osztrákok ne?

Nov. 20:
Barátok, szerelmek, barbecue: Na ilyen címmel, meg hogy francia, pláne a hirtelen őszintésgesdni garantálja a nyáltengert. Csak kétségbeesetten randifilmet keresőknek.
Éhezők viadala, a Kiválasztott, 1. rész: Lássuk be, már a 2. film is tökéletesen azonos volt az első filmmel, amiért mindenki panaszkodott. Erre itt a harmadik filmet még két részben is forgatják. Az év csunyája. Pláne hogy már az ismertetőben arról van szó, ez a 13-asd Rendőrörs Ostromának újrafeldolgozása.
Gibraltár: Na hogy ezt mire gyártották... Napi aktualitás a világválságból kikászálódni próbáló kisember története - de mennyire lehet megoldás arra ösztönözni, hogy legyen 3/3-as ügynök? Az meg, hogy eztán átcsúszik maffiafőnökbe, egy régi Jeff Goldblum filmet idéz (ott egy bepített rendőr halad egyre feljebb a feketegazdaság ranlétráján, miközben az Ügyosztály egyre jobban elfeledkezik róla)... Na ott sem lett a dolognak jó vége. Szóval nem szerencsés a koncepció.
TIR - a kamionsofőr: No, a nyomort túlélni próbáló kisember másik filmje. A nézői értékelés alapján ezt egész jól megcsinálták. És hát mikor láttunk olasz filmet (a szereplők horváthok)?

 Nov. 27:
Drága Elza!: '42-ből származó USSR film. Ezzel mindent elmondtunk.
Egy szerelem története: a férfi: rmantikus nyáltenger.
Förtelmes főnökök 2: Ugyanaz a recept mint a Másnaposok 2-nél: ugyanaz mégegyszer. Ezzela gyártó nem veszíthet, és elsőre a néző se fog unatkozni.
A Madagaszkár pingvinjei: nem értem az apropóját, de nyilván a bevett közönség elég nagy ahoz hogy elcsábuljon a moziba is. Mert új rajongót a frnachis nem fog szerezni.
Queen - live in Montreal: moziban konertfelvétel? És hát a Queen mégsema Beatles vagy a Metallica.
Válólevél: Hm, izraeli film a rabbinikus szabályozás kapcsán? Ha engedik a válást a filmben, az komoly kritikaként fogható fel a létező teokratikus (és életveszélyes, elnyomó és jogsértő) teokrácia ellen. Ha végül kibékülnek, az bviszont aggasztó, propaganda.
Zárt rendszer: Ez a film nyilván úgy került a magyar forgalkmazásba, hogy a "korrupt állam" át lett értelmezve az engedélyt kiadók által "Gonosz Bankok és EU"-vá. A kisboltok támogatása érdekében.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad