Star Trek, Enterprise, 2. évad

1. rész:

Való igaz, Topol most hirtelen hol Tipel, hol Tipul... De most ezen nem akadok ki, mert ez továbbra is az egyik legjobb időutazós cucc amit láttam. És hát apró nüansz.

---------------

2. rész:

Egy újabb elveszett-megkerült szonda története.

Had álljon itt egy másik történet:
"Nordom: "A 13.7-ik Fordulatnál ki kellett mennünk megjavítani a harmincegyes fogaskereket Mechanus ötödik gyűrűjében. Eltávolítottuk az akadályt, mire a kerék ismét a normális sebességével kezdett forogni. Miután végeztünk a feladatunkkal, visszatértünk a Forrásba.

Morte: "Mi a pokol volt ez te bolond polygon?! Ez volt a legunalmasabb dolog amit valaha hallottam!"

Nordom: "Úgy volt ahogy történt. Megfelelő túlzással természetesen."

Morte: "Túlzás?"

Nordom: "Azt gondoltam a visszatérés a Forrásba különösen megfelelő kép a történet lezárására."

-------------

3. rész:

Rész kezdődik! Lövöldözés! Hatalmas robbanások! Fél legénység Halott! Subidubi-dududú, tillárom, pityipű, salalala-dibdub, putty.

Na ilyen érzés ez a rohadt introzene.

Ami jó hír, hogy ez volt az egyetlen rész ami nem volt meg magyarul offline (karcos dvd, ugye).

Uhm, mi a faxom az az "időalagút"?

--------------

4. rész:

Ha kinyírnak vkit, miért nem Hoshi Minh-t?

Ja, mert ez ST-halál...

----------------

 5. rész:

Ezek a fertőtlenítős jelenetek állítom kizárólag softpornó jelleggel lettek kitalálva.

Mi a rák az az IDŐALAGÚT?!?

TIPP A CSILLAGFLOTTÁNAK: ha (új) fajjal kerülsz (diplomáciai) kapcsolatba, kérjétek már el tőlük a viselkedési kódexet! Megelőzi a problémákat. De ha má' nem, akkor egy köztudomásúlag érzékeny lelkületű fajhoz ne vigyünk már potenciális problémát!
Az sem ártana, ha a kapitány végigfutná legalább mindenkinek az aktáját. Képesítések, kitüntetések, fontosabb bevetések, miegymás.

----------------

6. rész:

Nos, a szrvíz miatti időkiesés kapcsán, meg mert némileg unatkozok a sorozat kapcsán - mindjárt kifejtem -, úgy döntöttem kiterjesztem az időhatárt jöv. hét végére, így csak napi 6 rész vár rám.

A nagy problémám, hogy semmi de semmi nem köti az átlagrészt az Időháborús részekhez. Elmennek egyik bolygóra, másik bolygóra, néha még meg is említik hol jártak előzőleg - de ki a f*szt érdekel? Mi a lényeg? Miért nem foglalkozik közben senki azzal hogy vki éppen megpróbálja lerombolni az egész tér-időt? Mi a lényeg? Van valami cél is, valami ötlet mihez fognak kezdeni ha odaérnek, küldözgetnek hazafele jelentéseket, vagy csak úgy hajókáznak, mert "Born to be Wild"?

Végre ehhez találtam angol verziót mikor megint arról az idő-bigyóról röfög a szinkron. Melyik b*rom szinkronrendező a felelős azért hogy a "szubtér" "időalagút"-tá változott? Föl kéne pofozni.
És ez nem a sorozat hibája, ez egyszerűen a kretén szinkronos hibája, aki így igyekezett csökkenteni a szerény hazai nézőtábort. Gondolom valami akkora farok követte el, mint az új fordítója a Terry Pratchet könyveknek. Azt sem veszi azóta a kutya se.

--------------

7. rész:

A kapitány egyre inkább csak egy sértődős kis méregzsák, és a töbieket is sikerül lassan teljesen kiradírozni, hogy csak a Tipegő-Totyogó marad.

A vulkániak meg kezdenek áttranszformálódni a Föderáció admirálisaivá. Pfujj.

---------------

8. rész:

Az első évad király volt. A jólképzett és kreatív legénység némi szerencsével a technológiailag fejlettebb, az űrben régebb óta jelenlévő fajokat rendre felülmúlja bizonyos dolgokban, így kivívva helyét a leendő Föderáció soraiban.

A második évad más. Itt a teljes legénység kretén. Banálisabbnál banálisabb bakikat vétenek, amiből alig bírnak kikecmeregni, miközben nem nyernek semmit sem.

Btw, két érdekes tény:
1) mindig a saját nevüket használják, és egyszerűen azt mondják a szomszéd kerületből jöttek. De hogy nem gyanús egy Józsi a csomó Musztafa, Osama és Husszein között?
2) Miféle kretén kérdés az, hogy "most pedig elmondja nekem hogy működik a trikorder!"? Most komolyan, Józsi nem fogja tudni megmondani hogyan köll összerakni egy űrhajót, még egy vacak rubikkockáról se tudja megmondani hogy működik, mert ős csak FELHASZNÁLÓ. Hm?

----------------

9. rész:

Fogjuk vajon valaha látni a szakácsot? Vagy ő mostmár mindörökre Séf-bácsi?
Malcolm meg Butters, Trip meg Kyle, Hoshi pedig Kenny (csak ő nem meghal, hanem folyton a háttérbe szorul).

A kötsög fordító meg a "partikuláris fegyverével" dögöljön meg. RÉSZECSKEFEGYVER. Mi olyan rossz abban?

Az egész persze tök lényegtelen, mert úgyis csak Törtyögő számít...

--------------

10. rész:

Na ugye hogy rá lehet bízni szerepet az ázsiai lányra?

Sajna azonban a rész hamar elveszítia fonalat, és inkább átmegy a kényelmesebb softpornóba.
Pedig lehetett volna jó rész.

--------------

11. rész:

Tudom hogy Hoshi csak technikailag van jelen, és igazából logikátlan is hogy van, DE akkor is: nem lett volna ésszerű megkérdezni a kezelőszemélyzetet a gépekről ahelyett hogy a semmiből próbálják lefordítani saját maguk a dolgokat? Csak mondom...

Btw, mindig tudni akartam egy receptet: a menzán kapott "milánói makaróni" receptjét. És nem érdekel hogy mostanra mindenki meggyőzte magát, hogy az valójában mindigis a spagetti volt, számomra a spagetti a hosszú, vastag, üreges tészta, a makaróni meg a vékony, rövid, nem lukas tészta.

Tipp bűnözőknek: ha a kocsid max. 50 km/h-t bír, és egy rendőrautó követ ami 250 km/h-t tud, és a semmi közepén vagytok 1000 km-re akármitől, akkor ne próbáld lehagyni - értelmetlen. Nem is hinnétek mennyien nem értik meg ezt az egyszerű dolgot.

-----------------

12. rész:

Miért nem lehetnek a csillagtérképészek simán csak csillagtérképészek? Mesélhetnének sztorikat népekről, jelenségekről...

A vulkániakról meg miért az derül ki hogy még azt is letagadják, az előző pillanatban hol voltak (ott a szemünk előtt), de olyan szinten, hogy velük kapcsolatban nemhogy a paranoia, de lassan a rasszizmus(!) is indokoltnak látszik?

---------------

13. rész:

Miért van az, hogy mindenki előbb lő, aztán mikor pofára esik, csak aztán kérdez?

Ez Csubakka egy wookie a Kashyyyk bolygóról. De mért van az hogy Csubakka az Endor bolygón él. Gondolják csak meg; ennek nincs értelme. Miért akar egy wookie, egy 220 centis wookie az Endoron, 50 centis ewokok között élni? Ennek nincs értelme! Ha Csubakka az Endoron él, ítéljenek bűnöst. A védelem végzett.

Hogy ne szaladjon ki mindenki sikítva a világból, azért megemlítjük, hogy ez a rész a Kedves Ellenségem c. sci-fi feldolgozása.

----------------

14. rész:

"elmeölelés", azaz AGYEGYESÍTÉS.

Továbbá érdekelne honnan a rákból tud a vulkáni akárki erről, mikor az 1. évadban még csak vmi szélsőséges kiközösített szekta tudott róla egy többezer éves fóliánsból, és sosem tanították meg Typo-nak hogyan kell csinálni, sem hogy mire jó.

Másik kérdés: miféle zseniális szerkenytyűvel sikerült nekik megláni nukleotidot fehérjében? Ugyanis fehérjében egyáltalán nincs nukleotid.

Ugyanígy érdekes hogyan szereztek DNS-mintát egy ujjlenyomatból.

---------------

15. rész:

Andoriaiak. Enneka sorozatnaka legjobb faja ők lesznek.

Btw, látjátok mennyit tud dobni valakin egy "kis" smink? Az andoriai nő a maszk nélkül... sokkal kevésbé izgató.

---------------

16. rész:

Vajon hány bőrt lehet lenyúzni Zephram Cochrenről, a Csubakka-védelem feltalálójáról?
Én meg már kezdtem abban reménykedni hogy egy újabb eltéved MI-szonda.

Tipp a Csillagflottának: ha bemész egy szűk lukba, szólj valakinek. Hagyj valakit a bejáratnál. Legyen nálad helyzetjelző. Kk?

És hogy mit keres itt a szultanátus? Vagy mondjam inkább szocialisták? A szulibán olyan unalmas...


Na jó, végre tesznek valamit az Időháborúval, ami azért yo.

-----------------

 17. rész:

Hová tűntek a barátságos idegenek?

Btw, egyszer vki kérjen fel engem megtervezni egy szökésbiztos bunkert/börtönt/repülőt. Kíváncsi vagyok mit mondanának az ötleteimre, beleértve a szektorok teljes elszigetelését, leválasztását, légtelenítését, teljes fertőtlenítést biztosító padlóba/falakba épített lángszórókat...

---------------

18. rész:

Én mondom: nem békések. Soha nem békések.

-----------------

19. rész:

Van az a régi szerepjátékos szólás: "Ahol a kocsma, ott kezdődik a cselekmény."
Ennek helyi variánsa: "Ahol a börtön, ott kezdődik a cselekmény."

Ugyanis MEGINT sikerült fogságba esniük...

---------------

20. rész:

Két évad alatt a "kötelező néger" először kap egy sornál több szerepet.
És mire megy el?
Üldögél a plafonon mint a (szintén/minidig) depressziós Peter Parker.

----------------

21. rész:

"prekoncepció" a seggem. ELŐÍTÉLET. Miért nem lehet normálisan bezsélni?

És ha már Flox Doktor sem tud felvidítani, az már tényleg gáz.

---------------------

22. rész:

Szép rész. A látvány tényleg szép.

Btw, miféle visszalépés történt a jövőben hogy kevesebb mint 90 elemet ismer az emberiség? A hirtelen előkapott periódusos rendszerem 120-at listáz. Nem 200, de azért több mint 80.

A többi kérdés kit mennyire fog meg, vagy az illető mennyire érti meg. Mert sajna a készítők maguk nem rakták be a kész termékbe a probléma elemzését. A kérdés ugyanis biológiai, nem simán kulturális.

-------------

23. rész:

Nem hiszitek el.
A Földön kiássák az Ősök Városát (Csillagkapu), amit a BORGOK építettek!

Biztos vki rossz szalagot tett be és ez az "It came from behind the refrigerator".

----------------

 24. rész:

Ez nyilván vmi tükörepizódja akar lenni anak mikor Tiptip mesélt, de semmi értelme. Önmagában nem egy rossz ~film, de "csak úgy van" bármiféle kötődés nélkül.

Külön vicces LSD (= Trip) szerepeltetés, mert ebben az időben lehetett vagy 15...

------------

25. rész:

Topográfiának új ruhája van hogy legyen mit felfedezni gondolom.

Amúgy a standard "idegen barátságosnak tetteti magát aztán elrabolja a legénységet" rész.

Az egyetlen amiért bárkit érdekelhet a rész a szoktlanul nagy mennyiségű softpornó.

---------------

26. rész:

Ha a hírszerzésed azt mondja "itt és itt olyan fegyvert építenek ami ha elkészül vesztettünk", akkor nem "bizonyítékokat" fogok követelni, hanem kiküldök egy felderítőt, mert a kockázat indokolja.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad