hülye reglámok 19.

Kezdhetném bármelyikkel, de talán Miley Cyrus a legnagyobb befutó mostra:

csinált pár új videoklippet, amikkel nézettségi rekordokat vagy mi a frászt akart állítólag elérni (a pop-blogok szerint), ám valamiért a VEVO - a cég amivel szerződésben van - lekorlátozta mely országok nézhetik meg a klippeket?
Hát épeszű az ilyen?


És vmiért a hülye popoldalak EZT a képet vmiért nem emleték ki (a tartalmazó klipről a magyar oldalak egyáltalán nem tudnak), csak a deréktól fölfelé pillanatokat.
Ami még furcsább, hogy a pornóoldalak sem ugrottak rá a dologra (hé, be kéne már látni hogy az ellenőrizhető információ a fontos, nem annak forrása!).

De emellett van még ostobaság.netovábbja.

Vegyük például ezt:


Hát, asszem az infláció idén nagyon gyorsan tetőzik XD


Vagy lássunk egy McDonalds-kupont!
Ehhez nem találok megfelelően kinagyított képet, de biztos láttál már olyat.
Az aljára mindegyiknek rá van nyomtatva "McReggelit folszolgáló éttermeinkben a szendvics/ek csak 10.00 után kaphatóak".
Namost próbáljuk meg kitalálni, mely üzletekben ehetek reggel 08.00-kor is BigMacet, mert olyanom van! Mert szeretek egészségtelenül élni! Mert hányok a toasttól amit reggelire akarnak elémtolni, vagy mert arra nem kapok elég kedvezményt!
Nos, ez gyakorlatilag lehetetlen, mivel:
- a meki központi honlapján nem lehet ilyen re szűrni
- a meki központi honlapján lehetetlen olyan város összes mekijének saját honlapját elérni, ahol egymás hegyén-hátán vannak az üzleteik - nyilvánvaló példa Budapest a maga kb. 50 éttermével. A flash-korongok egyszerűen szétválaszthatatlanok egymástól.

És ha már a mekit szidjuk, ne hagyuk ki a társát, a Burger Kinget sem. A kettő elköveti ugynazt a hibát.
Bár azt megértem hogy "beesek és annyit eszek maennyi pénzem épp akad" a koncepció, de mégis, miféle állatság az, hogy sehol nincs árlap?
Oké, értem én hogy franchise-rendszerben működnek, azaz kb. üzletenként annyit kér a szendvicxseiért amennyit nem szégyell, de egy nagyságrendi tájékoztatás a központi honlapon? Vagy konkrét lista az egységek saját oldalán? Valami?

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad