Másnaposok 3.

Ebben az évben ezzel együtt 2 filmet vártam moziba :)

Nem csalódtam, ellentétben a kritikusokkal.

Szerintem ideje volt elhagyni a "berúgunk, aztán kitaláljuk mi történt" alapsztorit.
Ezt újra is gondolták, és most ahelyett hogy emlékekre vadásznának, az emlékek vadásznak rájuk. Ahelyett hogy visszafejtenék mi történt, a következményekkel kell szembesülniük.

Így elég sok karakter és esemény visszatér, szépen lezárva az 1-2-ben felvázolt storyboardot.

Az első-második részekről szólva a mai célközönség már valószínűleg nem találkozott a '80-as évek azon koncepciójával, mikor egy alacsony költségvetésű film nagyot robbantott, és egy forgalmazó meglátva benne a lehetőséget pénzt rakott mögé, hogy gyakorlatilag újraforgassák az első filmet.
A legnagyobb példa erre a "Gonosz Halott" (Evil Dead) első két része. Pár jelenet eltér, a látvány jóval magasabb szintű, a szereplők obban fizetettek - de egyébként minden ugyanaz.

Itt a 3. rész képes az 1-2-t összeolvasztani egyetlen nagy happeningé, és ez nagy szó.

A hangsúly is eltolódott, kiszerkesztették a 4. "farkasfalka-tagot", önálló teljesjogú főszereplő lett a kis kínai - aki legalább akkor arc mint anno Mr. Mijagi, vagy a Szörnyecskék kínai árusa (mostanságról pedig Benny Bácsi a Halálos Fegyver 3-4-ből).

Valóban durva túlzásokkal teli van a film (igen, minden felbukkanó állatot kinyírnak) - de hát amúgyis ettől lett nagy a franchise!
Igen, vannak olyan poénok, mint mikor Alan a coca-cola fickó beállásában pózol filmbeli apja sírja felett.

De az egyetlen amit negatívumként tudok felhozni, az a film rövidsége. Legalábbis annak érződik.
De teljesen és jó film, különösen jó lezárásnak.
Az olyan jelenetek pedig, mint mikor Alan a kisgyerekkel leül beszélni... Egyszerűen fantasztikus mélységet ad a filmnek.

Mind a színészijáték, mind a rendezés, mind a forgatókönyv és látványtervek szempontjából a Másnaposok 3 egyszerűen JÓ film. Nem valószínű hogy DVD-n a polcomon akarnám látni, de ha láttad az első két film valamelyikét, feltétlen érdemes rászánnod az időt megnézni. Értéke van.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad