Dungeons of Dredmor ajánló

mivel kétszer is csináltam screenshot-feltöltést itt, talán ajánlót is kéne írnom hogy lássa aki látja miért.

A GaslamGames cég "rogue-like" játékáról van szó, ami szerintem jó és cuki.
A "rogue-like" kategória azt jelenti hogy a pályákat és minden mást a program véletlenszerűen szerkeszti össze az engedélyezett elemekből.

Ennek nagy erlőnye elméletileg hogy minden új játék kezdetekor nem tudhatod pontosan mi vár rád, a hátránya hogy valójában általános szituációk amikre készülsz konkrét helyzetek helyett, így egyáltalán nincs garantálva az egész célja. Bár itt tényleg jól lett megoldva.

A másik hátrány hogy mivel nem garantált bizonyos tárgyak megszerezhetősége, és amennyiben mégis megtalálod nem biztos hogy időben teszel szert rá, így bizonyos fejlesztések bár elméletileg lehetségesek, a gyakorlatban lehetetlenné válnak. No ez itt is megtörténik, különös tekintettel a Varázspálca-készítésre (Wandcraftinig), aminél mindkenki a The Bomb-ot akarná gyártani (szó szerint Atombomba), és ehhez még egy teljes képzettségfát is építettek a készítők (kommunista képzettségfa, ami amúgy roppant viccesre sikerült). Azonban mivel az egyik szükséges alapanyag 9-csillagos (a maximum 10), és mivel a 10. labirintusszinttől (15 van az első kiegészítő óta) gyakorlatilag csak 10-csillagos cuccokat lehet találni...

De az ilyen apróságoktól függetlenül a legtöbb képzettség és képzettségfa jól működik, mindennek egyedi grafikonja és eredeti ikonja van, valamint az, hogy meg sem próbál másnak látszani az egész mint egy rakás összehordott paródiaelemnek és utalásnak (a matemágia különösen kedves utalás nekem, mert Jack Vance Haldokló Föld c. antológiája bár nagyon jó, mégis alig ismert).

Eddig három kiegészítő jött ki, és szvsz nem valószínű hogy több is jönne. Az első adott +5 labirintusszintet, a harmadik egy rakás (nem túl izgalmas) minijátékot és nagy csökkentést az AI agresszivitásán, a második meg úgyis ingyen van jelenleg.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad