Tök Random

Vajon ha a BKV-nak arra nincs pénze hogy ne úgy küldje ki a járműveit hogy nem életveszélyesek (pl. szétrohadt alváz, szanaszét kopott fékek és gumik), honnan van vajon 100millája kamerákra?

A britteknél (van vmi "angol zsaruk" vagy mi másor) meg van egy törvény hogy csak akkor szállhatsz be egy taxiba, ha előtte betelefonálsz a taxiscég központjába. És ezt azzal indokolják, hogy az esetleges fekete fuvarnál a sofőr többet számlázhat az útért mint a hivatalos menetdíj.
De EZ nem lehet legális indok egy ilyen törvényre, hiszen ezen az alapon letartóztathatjuk aki bunjie-jumpol, mert saját magát veszélyzeteti.
A jogos indok nyilván adózatlan jövedelem szerzése vagy hasnoló lenne.
Egy ilyen ellenőrzés különben viszont nem a rendőrség feladata lenne, hiszen ők a közösségi törvények batartására kellene felügyeljenek, nem céges szabélyzatokat felügyelni fizetik őket. Küldje ki a taxiscég a belső ellenőreit, ne az adófizetők pénzét szórják!

Viszont a Disney Chanel "Indul a Risza" c. műsorának egy évvel az után hogy bekötötték az adást, sikerült megnézni az utolsó részét is ami magyar szinkronnal létezik. Hahh, pont időben hogy belekeztdek a 3. évadba (alig fél évvel van a magyar adó lemaradva).
Tényleg bírom ezt a műsort, mert vicces, aranyos, és tényleg életszagú, még ha nyilván túlzó is.
Plusz a szereplők csinosak és jól játszanak, a díszletek rendben vannak, és az új és új táncok/tánccsoportok mindig friss vért hoznak bele. Azért durva hogy 13-15 évesek mennyivel idősebbnek tűnnek.

A Hanna Montana viszont kiakaszt. Kreténfalván van A Dögös Csaj, és... és nemigen tudok mit kezdeni ezzel a hülyeséggel, főleg nem értem miért az éjféli műsorsávban szokták csak adni.

A Phineas és Ferb viszont annyira szürreális, hogy csak szeretni tudom. Mondjuk intellektuálisan nem kicsit megterhelő elsőre, de tényleg cool.

Az amerikai sárkány valamennyire hasonló hozzá, de sokkal tradicionálisabb amerikai-rajzfilm hangot üt meg, és valahogy sokkal kevesebbszer is futok össze vele.

De az olyanokkal, mint a Jonas, vagy a Sonny a stárjelölt nem sokat tudok kezdeni.
A Jonas felállása amúgyis alapvetően gáz, mivel fiú főszereplő szerelmes A-lány főszereplőbe, míg A- lány és B-lány főszereplők mind szerelmesek fiú főszereplőbe, ami garantálja hogy valakinek nem lesz igazi happy end.

A sonny a sztárjelölt... Nekem kicsit műanyag. Nem igazán látom a mondanivalót, nem kedvelem a színészeket, a  látványvilágot... De az egyik szereplő "dögös", így ha nem tudok elaludni rajta szoktam hagyni a tv-t.

Van még a Sok sikert Charlie, ami nekem megint lapos bár egyértelműen Disney-Chanel termék, vagy a Zsenipalánták, ami detto, de képtelen vagyok szeretni, mégpedig azért mert az alapvető konfliktushelyzet, miszerint a normálisnál fiatalabb diákok rohangásznak a többiek között egyszerűen nincs kihasználva semennyire.

Aztán ott vannak az olyanok mint a Peca-tanya, vagy a Rejtélyek városkája, amik jóval komolyabbak az átlagos műsoraik színvonalánál. Érdekes színfoltok viszont, így elkerülik a nézőközönség túlságos leszűkülését, és esetleg egyenesen lehetővé teszi hogy a felnőtt közönség is megmaradjon az adó előtt.

A Disney Chanel filmjei azok amiket igazán érdemes keresni, mert van néhány tényleg egyedi, bár ritkán gyártanak újat. Viszont annyira mégsincsenek agyonismételve mint a "kerekdelmi adók" műsorai, tehát többedszerre sem valószínű hogy már kívülről fújnánk, inkább egészséges újranézést tesznek lehetővé.

A "Légy kreatív" műsor meg... Hát, tematikailag a hasonló divat-műsort (címét nem tudom) váltotta, de annál szvsz jóval gyengébb.

A Jessie, a Zeke és Luther és a Kick Buttovsky hasonló kaliberűek, "ha nincs jobb" kategória. Vanank jobb részeik, de csak ezért nem kapcsolom be a zajládát :D
Zack és Cody pedig ugyan hasonló látványvilágúak, de sokkal viccesebbre sikerültek.

A H2O folyamatosan, sorrendben nézve lenne jó ifjúsági sorozat, meglepő módon a legidősebb "gyerek"-színész a csatornánál viszont a Vámpírunk a gyerekcsőszben Kate Todd.

Végül pedig: a Benen vagyok a bandában halálra idegesít, a Királyi páros is alig jobb annál, a Harcra fel-ről már nem is szólva.

A Tök Véletlen viszont mostanság került ezen a nyelven adásba, és tényleg nagyon random. Azért érdekelne, hogy Dany Lovato most idegösszeomlást kapott, vagy csak a jegyei nem tették lehetővé hogy tovább forgassanak vele?

Akárhogy is, érdekes tény hogy aki a Disney Chanelhez szerződik, az egyben a Holywood Records lemezkiadóhoz is szerződik, ezért "kénytelen" ~énekelni Bella Thorne. Szerintem viszont kreatív hogy lett egy női reppere a cégnek.

Talán nem tánt fel senkinek hogy a Varázslók a weaverly helyről nem került említésre, hát azért mert már lezárult a sorozat - mint ez a bejegyzés is. Tök véletlen ?;)

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad