az őrület határán

Nos, az élet szörnyűbb mint a film.


Az egész mondjuk kezdődjön ott, hogy az "alkotmánybíróság" (aminek jelenleg szerepe igen kérdéses, mivel nincs alkotmány, vagy lassan minden abba az egy "törvénybe" kerül és nem marad azon kívül más, csak hogy egyet mondjak az érintő problémakörből) azt mondta mikor megjött a törvényi elmarasztalás a törvény-jelöltről ... Brüsszelből? Strasszburgból? végülis oly' mindegy, lényeg hogy egy olyan helyről ami a törvényi hierarchiában magasabb szinten van, mint akár egy országocska elsőrendű (alap-) törvénye.
Az ítélet (a jelen kormányzattal összefüggésben) nem megleő módon elmarasztaló volt, azaz Herr fidesz-kdnp ismételten törvényt sértett mikor szóban forgó törvényt próbálta hozni.
Ezt az Alkotmánybíróság kihírdette, aztán aszondta, jónapot.
Amireis Herr fidesz-kdnp-viktátor felháborodott, hogy mi az már hogy csak így aszondják ez így nemjó, és mi az már hogy nem mondják meg hogyanjó.

Hát kérem azért, mert egy bíróságnak nem szerepe a törvényalkotás. A bíróság csakis a bírói hatalmat gyakorolja és gyakorolhatja a három hatalmi ágból (ami a törvényhozási, bírói avagy ítélethozatali, valamint végrehajtó hatalmak). Tehát egy bíróság bármely esetben csakis egy "bűnös/nem bűnös" kijelentést tehet (a büntetés kiszabása a törvényalkotók által meghatározott, a bíróság egyszerűen kötelesség szerint hozzáteszi, tehát ott nem hatalmat gyakorol), az eredeti problémát nem tiszte megoldani (az ugyanis társadalmi feladat).


A következő témák forrása a Mteropol újság 13.02.25-ös példányának cikkei.


fidesz-kdnp-viktátor (csupa kisbetűvel, és náluk nem lesz mentőkörülmény mint nemecsek ernőnél) ezt nyilatkozta:
"A kommunista Kádár-rendszer adósságcsapdába csalta az országot ... ez volt az ország 2008-as gazdasági összeomlása mögött."
??? 20008-ban kádár-rendszer? Én úgy tudtam az 1980-valahányban létezett.
Azóta pedig az adósság folyamatosan nőtt, kiugróan pedig a korábbi Fidesz kormányzat alatt.
A 2008-as (vagy miori) gazdasági válság oka pedig egyenes származéka a dollár-alapú hitelpénz-rendszer volt, ami a világ összes pénzének exponenciális inflációját okozza természetszerűleg, nem is először, nem is utoljára.

De az, hogy Orbán-pápa 2008-ban működő Kádár-rendszert emleget, az olyan mint amikor 1996-ban az USA területén működő náci gázkamrákat emleget a holokausztáldozatok gyűjtőoldala. És bár az odal mára lekorlátozta ezen személy előkeresését (access denied), de szerintük a 2. VH 1933-ban már folyt, bár minden más forrás szerint a kitörése 1939 második fele csak.
A lényeg, hogy Orbán Viktor mikor "Retteneteskommunista Kádár-apót" 2008-ra vizionálja, egyszerűen ki kell mondanunk: a Viktátor őrült. Sárgaházban a helye Lipóton (vagy ami most van helyette. OH abból is mekkora probléma lett, mikor kiderült hogy így milyen zavart népeket szabadítottak a városra!).


A másik alaptalan ostobaság amikor az Ipsos felmérte milyen kéept festenek a magyar "hírportálok és nyomtatott lapok". Tette ezt 405 cikk alapján.
NÉGYSZÁZÖT? Az egyetlen nyomtatott lap (gyerekekkel kapcsolatos) cikkeinek éves mennyiségét sem éri el!  Miféle értéke lehet egy ilyen kimutatásnak?
Az is érdekes, hogy az "elemzés" szerint negatív szerep ha a gyerekről úgy kerül említést hogy ő vmi celebnek a gyereke. Komolyan? Hát szerintem ez egyszerűen semleges. Attól hogy vki celeb, és különösen ha csak a rokona celeb, még nem lesz egyenesen rossz az illető (vagy a hírneve). Most komolyan. Kozsó. Ákos. Kasza Tibi. Balázs. Még a nyamvadt Schobert Norbi is. Ezek pozitív példák a celebvilágból, még ha erősen popkultúrába tartozó is az egész jelenségük. Még akkor is ha személy szerint nem kedveljük egyiket-másikat.


Aztán van még egy kétoldalas cikk az abortuszról.
Hát kérem épelméjű ország nem lehetetleníti el a dolgot ellentétben a fidez-kdnp rezsimmel, bár abban egyetértek a CIKKEL, hogy a megelőzés (használj kotont, fogamzásgátló tablettát, pesszáriumot, spirált, ne csinálj hüvelyi közösülést - van még elég lehetőség azon kívül is szexre) természetesen jobb.
De lássuk az őrületet:
A cikk szerint a 20-30 év közöttiek körében tapasztalható egy visszaesés az abortuszok számában.
Nos, minek tudható ez be?

Előbb azonban egy-két kritikai észrevétel. Alapvetően hiányzik a táblázatokból a %-os arányú kiértékelés, ami nélkül a számok nem értelmezhetőek (az olvasó meg had ne számoljon utána kézzel), hiszen nem látszik hogy két szám között mekkora az eltérés.
Másodsorban az egyszerű számbeli eltérés lófaszt nem jelent. miért is? Mert az abortuszok számát befolyásolja a népesség száma, csak hogy elkezdjem valahol. Tehát ahelyett hogy eszelős módjára az abortuszok nyers számával szórakozunk, azt kéne nézni hogy a népesség arányában mennyi az abortusz, azaz hogy mondjuk 100 fős véletlenszerű csoportot véve hány abortusz történik.
Ami, továbbra is felhívnám ráa figyelmet, NEM esik a gyilkosság kategóriájába, hiába jön a fidesz-kdnp egyháza ezzel a demagóg dumával. Ha az lenne, akkor a 2-től 25 évig terjedő törvényi felelősségrevonással lenne súlytva, mint előre megfontolt emberölés. De nem az.
Harmadszor még ez sem mondana SEMMIT, lévén akkor van megalapozott értéke eg yilyen kimutatásnak, ha tisztában vagyunk a folyamat okaival.

Kezdjük ott, hogy mint fejetlenül kapkodó önkényuraink a hírekbe is berakták kétségbeesett vinnyogásukban, nagyfokú abortuszturizmus indult meg Agyarországból Ausztriába. Mert ott elvégzik a beavatkozást anélkül, hogy örökké való szörnyűséges kínzásokkal fenyegetnének közben (mint minimum standard amennyiben egyáltalán szóba áll az illetővel az orvos, a szegény, akit a zsarnok császár fővesztéssel fenyeget).
A másik a tényleges hatékonysága a szexuális felvilágosításoknak. A ma 20-30 év közöttiek azok, akik egyáltalán kaphattak ilyet. Az idősebbek nem részesültek szervezetten ilyesmiben, másként meg nemigen vitte el hozzájuk senki az infót; a fiatalabbak (különösen a 14 év alattiak, akik esetében feltételezek egy erős nemi erőszakot forrásként) meg még erősen felelőtlenek, nemtörődömök - és ezzel a természetükkel nemigen tudsz mit csinálni.
Aztán ott van a gyerekvállalás kérdése. Elég nehéz elvetetni valamit ami ott sem volt soha, ugyebár. És az elszegényítő, gazdag keveseket erősítő fidesz-kdnp elnyomás alatt bizony egyre kevesebbeknek van pénze gyereket tervezni.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad