Xena

A Viasat 6 úgy döntött berakja a Xena c. sorozatot a kínálatába.
Ami egyfelől remek döntés, mert gyakorlatilag nincs észrevehető központi cselekményszál, viszont van akció és pankráció.

Az ugyan érdekelne kik lehetnek a célcsoport.
A műsorsáv amikor adják a kora délutáni, amit legfeljebb az éjszakai műszakosok néznek, azokbók meg nincs sok.
A délutáni műsorsávnál a 15.00 körüli időt célozták meg, ami csak egy közönségnek felel meg: diákok akik már hazaértek a tanításból de a szülők még a dolgozóban vannak, azaz általános iskola és gimnázium, 12-18 év közöttiek. Bár célszerűbb lenne ha az illető korosztály inkább a leckét írná meg, aztán amit nem sikerült azt a szülőkkel még egyszer átvennék.

De sebaj, mindenki próbálja kihozni a dolgokból a legjobbat. De vajon ez is olyan végtelenített szalagra kerül mint a Star Trek: Voyager és a Dragonball 1-52. rész?

Megjegyzem a DBZ 50 része 1 rész/nap sebességgel oltári hamar unalmassá vált, míg egy ST:V a maga 120-150 részével (hétvégén adják? Meg se néztem) legalább valamennyire egészséges terjedelmet ad.

De van ez így. Ami érdekelne, miért csak az első 5 évadot vették meg, és az egyetlen utolsó 6. évadot nem? Mert ha vki nézi (mert amúgy nagyon jó kis sori), akkor szerintem amiatt az egy évad miatt jogos hiányérzete lehet.

Jobbat is mondok: ha már Xéna, és "minden napra egy mese", akkor miért nem csináltak belőle nagymaratont, és vették meg hozzá a Herkules-részeket?

Nem azt mondom hogy a Herkules "the legendary journeys" sorozatot egy az egyben hozzá kellett volna csapni. Őszintén szólva ugyanis az a sorit az első 1-2 évead után eléggé gyengécske lett. Addig kitűnő volt míg szorosan tartotta magát a tényleges görög mitológiához, de hamar átment az "erős ember lebunkóz minden random útonállót" történetbe...

De most képzeljük el hogy csakis a Xéna történetéhez tartozó részeket hozzácsapjuk a Xéna-sorozathoz! Meglátjuk honnan jött Xéna (Herkules 1. évad 9. és 12. rész), és hozzácsaphatunk még egy maroknyi kiegészítő sztorit (Herkules 1. évad 13. rész, 3. évad 15. rész, 4. évad 5. rész, 13-14. rész). Képzeljük el micsoda kreatív műsorszerkesztés lenne ebből!

No persze azért jegyezzük meg hogy a két főszereplő kapcsolata miatt a sorozat vetítése alaptörvény-ellenes, mivel "fellazítja a család fogalmát".
Nem mintha Xéna és Gabriel leszbikusok lennének. Még csak az sem biztos hogy bármelyikük biszexuális. Egyértelműnek látszik a számos megjegyzésből és kifejezett vonzódásból férfi karakterek iránt hogy heteroszexuálisok.
De mint Batman és Robin (bár ezt később próbálták menteni a szerzők), vagy Sherlock Holmes és Wattson, ők is egymásba gabalyodtak, és leszbikus kapcsolatba léptek. Hiába, a szerelem nem azonos az egyszerű testi vággyal, inkább van köze a törődéshez ami a tartós együttélés alapja.

Ha összehasonlítjuk a Xénát a Herkulessel, akkor egyértelmű hogy a két nő között bizony szerelmi kapcsolat van, és ők jelentik egymásnak a Nagy Őt, és vele a Családot. Mert míg Herkules és Iolesz folyton nőzik, Herkules még családot is alapít, letelepszik, satöbbi, addig Xéna és Gabriel bár alkalmanként rá-rámozdulnak egy-egy férfira (és egy ALTERNATÍV univerzumban Xéna és Herkules az egyik részben házasok - egy újabb jele hogy a kánon-Xénaverzumban Xéna és Gabi együtt vannak), sőt még gyerekük is lesz egyszer-kétszer, de sosem maradnak a szokványos családmodell és életmód mellett, a legutolsó részben pedig bele is hajókáznak a legendák tengerébe, hasonlóan ahogy a Sárkány elviszi SongoKut a Sárkánygömbökkel a DBGT-ben.

(fan-service: a 6. évad 5. részének elején van mikor Xéna és Gabi együtt fürdőznek meztelenül)

Mondjuk nem ez az egyetlen önellentmondás Keresztény Orbán Önkényúr uralmában.
Belegondolt már valaki abba hogyan lehet végrehajtani az utcanévtáblákról szóló törvényt, ami megtiltja minden önkényuralmi rendszerrel összefüggő név használatát?
Önkényúr... Azaz korlátok nélküli egyedurralmi döntéshozó rendszere... Mint minden törzsfő (Árpád apánk és a honfoglaló "félázsiai származékai"), minden király ('Gazságos Mátyás király), sőt, minden vallási vezető (hogy nevezhettek el az új törvény szellemében utcát II. János Pálról???)!

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad