yeti

Ahelyett hogy belemennénk a ma élő számtalan elnevezésébe, elterjedésébe, és az összes többi mitikus lénybe ami állítólag létezik, egy gyors eszmefuttatás a témában sokkal nagyobb előbbre vihet minket:

Állattenyésztési tény, hogy ha egy populáció beltenyésztett, akkor kihal.
Józan paraszti ésszel is kijelenthetjük hogy ha egy populáció összes létszáma elég kicsi akkor elkerülhetetlen a beltenyésztés.
Ha nem hajlandó a populáció a beltenyészettségre, kkor pedig még hamarabb hal ki.

Egyszerű tény hogy ha nincs legalább egy populáció az adott fajból, akkor aza faj kihal(t).

Tudományos becslés a témában hogy ha mesterségesen tartunk fenn egy populációt, akkor legalább 300 egyednek kell lennie benne (ha a populáció létszámát nem kívánjuk növelni).
Tudományos becslés a témában hogy ha természetesen marad fenn egy populáció, akkor legalább 500 egyednek kell lennie benne (ha a populáció létszámát nem kívánjuk növelni).


Közimert tény hogy ma már gyakorlatilag a teljes földfelületet műholdak, repülőgépek figyelik meg. Így még ahol nem is lakik ember a környéken, észre fogjuk venni ha van ott valalmi nagy.     Mi az a nagy? Váasz: legalább kutya (ez mindig a németjuhász méretét jelenti, nem a csivavát!) , de méginkább ember méretű.     Tehát máris kizárhatunk minden olyan legandás lényt ami ember, ló, vagy még nagyobb méretű. Tehát nincs yeti, nagyláb, Loch Nessi Szörny, dinoszauruszok valami elszigetelt völgyben...

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad