LE AZ ALKOTMÁNYOZÁSSAL! 1. rész

Ez a sorozat azon beadványokat tartalmazza,amiket az Alkotmánybírósághoz terjesztek be, mint magyar állampolgár - mivel minden magyar állampolgár fordulhat az Alkotmánybírósághoz. Bárki szabadon felhasználhatja ezen dokumentumvázlatokat (még tervezek rajtuk javítani hétfőig, amikor nevezett intézmény nyitásakor beadom őket), feljavíthatja, vagy saját igénye szerint módosíthatja.

Javaslatokat, kiegészítéseket, kommenteket köszönöm ha lesznek.

Tehát az első:




Tisztelt Alkotmánybíróság!

Én, név, a mai napon (dátum) önökhöz fordulok a Fidesz-Kdnp által a hatályos Alkotmányból a négyötödös passzus kivételének problémájával.
Úgy hiszem az eljárást az alkotmányellenesség utólagos vizsgálata alapján kell kezdeményeznem, de mindenképpen az Önök hatáskörébe tartozónak vélem az ügyet.

Az említett paragrafus így hangzott, míg a Fidesz-Kdnp egyszerű kétharmados szavazattal meg nem semmisítette:
„(5) Az új alkotmány előkészítésének részletes szabályairól szóló országgyűlési határozat elfogadásához az országgyűlési képviselők négyötödének szavazata szükséges.”

Véleményem szerint az új alkotmány előkészítésének egyik igen fontos részlete az, hogy hányan kell elfogadják az új alkotmány koncepcióját, így ezen paragfrafus önmagát is védi / védte, így nem megsemmisíthető vagy megváltoztatható egyszerű kétharmados többséggel, mint a hatályos Alkotmány többi része.
Ezért kezdeményezem hogy a jelenleg futó alkotmányozási procedúrát tegyék semmissé, a paragrafust helyezzék vissza a hatályos Alkotmányba, és amennyiben továbbra is szükségét érzi a Parlament új alkotmány kidolgozásának, akkor ez alapján kezdjenek új eljárásba.



---------------
aláírás

dátum

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad